ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Βασιλική Θάνου

Tην ακύρωση και αναστολή των διαπιστωτικών πράξεων με τις οποίες κηρύχθηκαν έκπτωτες από τη θέση της προέδρου και της αντιπροέδρου της Eπιτροπής Ανταγωνισμού ζητούν αντίστοιχα η Βασιλική Θάνου και η Άννα Νάκου.
Σύμφωνα με την προσφυγή η θέσπιση του ασυμβίβαστου που εισήχθη με τον νόμο της κυβέρνησης 4623/2019 κατ’ εφαρμογήν του οποίου ..
κηρύχθηκαν έκπτωτες τόσο οι δύο αιτούσες όσο και δύο ακόμη μέλη της Αρχής, εμφανίζει σωρεία παραβάσεων.
Ο καθηγητής του Διοικητικού Δικαίου, Πάνος Λαζαράτος, μέσω του οποίου κατατέθηκε η αίτηση ακύρωσης, κάνει λόγο για κατάφωρη παραβίαση του ενωσιακού αλλά και του εγχώριου δικαίου.
«Τα νομικά δεν είναι αντιπαράθεση στην πολιτική κονίστρα. Τα νομικά δεν είναι συμπάθειες ή αντιπάθειες. Τα νομικά δεν είναι φήμες. Δεν είναι αρένα. Δεν είναι υποκειμενική ηθική ή πολιτική φιλοσοφία. Δεν είναι ούτε δημοσιογραφία ούτε σκανδαλολογία. Ούτε εκδίκηση! Πολιτική ή άλλη.
Είναι ευδιάκριτη, ακριβής επιστήμη, με το ήθος που απορρέει από αυτή την ακρίβεια. Και ο πολιτισμός της επιστήμης αυτής, είδος εκλεκτό.
Οι πράξεις άμεσης αποπομπής της Προέδρου, της Αντιπροέδρου και δύο Μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με νόμο «φωτογραφικό», ατομικό και αναδρομικό, δίχως μεταβατική διάταξη, προσβάλλουν κατάφωρα την αναγκαία ανεξαρτησία της Αρχής έναντι της πολιτικής εξουσίας.
Το άρθρο 101 παρ. 1 περ. α΄ του Ν. 4623/2019 και οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις αντιτίθενται προδήλως στο ενωσιακό και εσωτερικό δίκαιο κατά τρόπο πρωτοφανή και θίγουν άμεσα την ουσία του κράτους δικαίου και τον εκπορευόμενο από αυτή νομικό μας πολιτισμό» επισημαίνει σε δήλωσή του ο κ. Λαζαράτος.