ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Ιδού η... άριστη λύση για τη Σαμοθράκη

Αν και από τα ελληνικά ΜΜΕ πληροφορούμαστε πως το αδιέξοδο του αποκλεισμού της Σαμοθράκης έλαβε τέλος από την Τετάρτη, όταν ξεκίνησαν τα δρομολόγια του απεγκλωβισμού, στο νησί η κατάσταση είναι ακόμα δύσκολη.
 Εκατοντάδες εικόνες εγκλωβισμένων τουριστών κάνουν τον γύρο του κόσμου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης..
ντροπιάζοντας τη χώρα: ουρές για συσσίτια, ελλείψεις τροφίμων, ταλαιπωρία, κλάμα και απελπισία, την ώρα που οι ακυρώσεις κρατήσεων πέφτουν βροχή.
«Δεν χωράνε όλοι στο πλοίο από Σαμοθράκη, ζήτησαν πρώτα τα γυναικόπαιδα, πολλοί θα μείνουν κι άλλες μέρες εγκλωβισμένοι, τα τρόφιμα τελειώνουν, οι επισκέπτες με συσσίτια, η Σαμοθράκη ρίχνει σήμερα αυλαία στον τουρισμό #rip_Σαμοθράκη. Δεν ξέρω αν αυτό λέγεται ανάπτυξη ή κανονικότητα».
Το τουίτ του «Σαδεντρέπεσαι» είναι ένα από τα πολλά που έκαναν τον γύρο των σόσιαλ μίντια από το νησί των εγκλωβισμένων, τη Σαμοθράκη. Κι αναφερόμαστε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης γιατί για τα... παραδοσιακά (τη συντριπτική τους πλειονότητα, για να είμαστε δίκαιοι), το θέμα είναι σαν να μην υπάρχει, παρ’ όλο που οι εικόνες -ειδικά αυτές που μοιράζονται οι ξένοι τουρίστες- κάνουν τη χώρα διεθνώς ρεντίκολο.
Και πώς αλλιώς αφού οι άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στο νησάκι του Βορρά και παρ’ όλη τη δρομολόγηση πλοίου από τις 14 Αυγούστου «δραπετεύουν» με εξαιρετικά μεγάλες δυσκολίες. Από την Τετάρτη μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης είχαν αποχωρήσει περισσότερα από 1.500 άτομα, ωστόσο τα προβλήματα παρέμεναν μεγάλα όχι μόνο για τους τουρίστες, αλλά και για τους επαγγελματίες του νησιού που βλέπουν τις ακυρώσεις να πέφτουν βροχή στο απόγειο της τουριστικής σεζόν.
- διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ της Ντίνας Δασκαλοπούλου στην Εφημερίδα των Συντακτών και δείτε φωτο του Θ. Μαυροειδή ΕΔΩ