ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Οι Πρετεντέρηδες δίνουν γραμμή στον Μητσοτάκη;

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στη Βουλή η επίθεση του Κυρ. Μητσοτάκη στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Αποστολάκη (ορκίστηκε χθες υπουργός Αμυνας), τον οποίο συνέκρινε με τον χουντικό Σπαντιδάκη. Προφανώς ο πρόεδρος της ΝΔ «πήρε γραμμή» από σχετικό άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη στα «Νέα». Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να ανακαλέσει επισημαίνοντας ότι προσβάλλει..
το δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων.
«Θεωρώ, και πιστεύω άθελά του, ότι ο Κ. Μητσοτάκης υπέπεσε σε ένα κολοσσιαίο ατόπημα, όχι απέναντι στο πρόσωπο, αλλά απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και συνέχισε: «Να ανακαλέσετε. Αυτό είναι μία μεγάλη προσβολή απέναντι στο δημοκρατικό φρόνημα των Ένοπλων Δυνάμεων. Δεν σας επιτρέπω να προσβάλλετε ένα άνθρωπο που δεκαετίες έχει υπηρετήσει την σημαία με τον αυλικό της χούντας. Είναι ντροπή και να ανακαλέσετε. Δεν σας επιτρέπω να προσβάλετε το δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων’.
«Μέσα τον πανικό σας δεν καταλάβατε αυτό που είπα. Είπα ότι ο τελευταίος ανώτατος αξιωματικός ήταν ο Σπαντιδάκης. Το είπα διότι καμία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης δεν παραβίασε τον άγραφο κανόνα διάκρισης πολιτικής και στρατιωτικής εξουσίας. Γιατί το κάνατε αυτό; Σέβομαι τον ναύαρχο Αποστολάκη ως αρχηγό ΓΕΕΘΑ αλλά διαφωνώ με την επιλογή του ως υπουργό» είπε ο Κ. Μητσοτάκης κάνοντας μερική διόρθωση της αναφοράς του.
«Δέχομαι την μερική ανάκληση της αιχμής απέναντι στο πρόσωπο. Να γνωρίζετε ότι σε τέτοια ζητήματα δεν μπορείτε να δημιουργείτε εντυπώσεις. Το μήνυμα της επιλογής Αποστολάκη είναι ένα ισχυρό μήνυμα απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την χώρα. Και λυπάμαι που δεν το καταλάβατε» απάντησε ο πρωθυπουργός.