ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Πρέπει να εκτοπιστείτε αγαπητέ!

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από το θάνατο του Τζίμη Πανούση, στις 13 Ιανουαρίου 2018. Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα ert.gr/news/arxeio-afierwmata/ ένα απόσπασμα από την εκπομπή «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι».
Η εκπομπή προβλήθηκε τις Απόκριες του 1987. Στο συγκεκριμένο απόσπασμα..
βλέπουμε την τηλεοπτική συνάντηση του Διονύση Σαββόπουλου με τον Τζίμη Πανούση στο λόφο του Φιλοπάππου. Κι ενώ ο παρουσιαστής της εκπομπής βιάζεται να τον χαρακτηρίσει εκφραστή της λαϊκής παράδοσης, όταν βλέπει το βίντεο κλιπ του τραγουδιού του «Κάγκελα παντού», αλλάζει γνώμη. «Πρέπει να εκτοπιστείτε αγαπητέ! Θα φροντίσω εγώ ο ίδιος γι’ αυτό!», του λέει και του ζητά πίσω το κατοστάρικο που πλήρωσε για να το δει. Την παρέα συμπληρώνει ο ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης και όλοι μαζί καταλήγουν τελικά να τραγουδούν, γιορτάζοντας με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο την Αποκριά.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή ήταν η πρώτη τηλεοπτική μετάδοση του βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Κάγκελα παντού», το οποίο είχε σκηνοθετήσει ο Τζίμης Πανούσης και θεωρήθηκε ανατρεπτικό για εκείνη την εποχή.
Σκηνοθεσία: Κώστας Μαζάνης
Το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα ert.gr/arxeio-afierwmata/tzimis-panoysis