ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Ποιοι μπορούν να βγουν στη σύνταξη το 2019

Tα νέα όρια ηλικίας

Με πλήρη ή μειωμένη σύνταξη μπορούν να αποχωρήσουν 27 κατηγορίες ασφαλισμένων εντός του 2019. Καθώς η μεταβατική περίοδος που ξεκίνησε το 2015 ολοκληρώνεται σταδιακά, τα όρια ηλικίας συγκλίνουν προς τα 62 και τα 67 και αυξάνονται ετησίως.
Στο πλαίσιο αυτό, από 1η Ιανουαρίου 2019 ισχύουν νέα..
όρια ηλικίας, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο από το 2015 και μέχρι το 2022.  Ασφαλισμένοι άνδρες και γυναίκες, κατά κύριο λόγο πρώην μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι είχαν κατοχυρώσει δικαίωμα με ανήλικο παιδί ή με βαρέα και ανθυγιεινά ή με 35ετία μπορούν φέτος να ανοίξουν την πόρτα προς την σύνταξη αρκεί να συμπληρώνουν και το εκάστοτε απαραίτητο όριο ηλικίας. Σύνταξη δικαιούνται όσοι έχουν από παλιά θεμελιωμένο δικαίωμα που δεν το έχουν ασκήσει όπως και όσοι θεμελιώνουν φέτος για πρώτη φορά.

Δείτε αναλυτικά στο money-money έναν πλήρη οδηγό για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων που μπορούν να ανοίξουν φέτος την πόρτα της εξόδου (ΕΔΩ)