ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

«Αγαπητέ ανώνυμε συντάκτη, εγώ ήμουν εκεί»...

Ο συντάκτης του ΑΠΕ Νίκος Λιονάκης  απαντάει στον ανώνυμο συντάκτη του “Protagon Team” για το κείμενο που σχολίαζε: "Μεταξύ «συγγενών και φίλων» η υποδοχή Τσίπρα στη Λήμνο
Παρά τις φωτογραφίες και τα βίντεο των τοπικών μέσων που μαρτυρούν το αντίθετο, το ΑΠΕ-ΜΠΕ επέμεινε στα περί θερμής υποδοχής από τους κατοίκους του νησιού"
(ΕΔΩ).
Στην απάντησή του ο Νίκος Λιονάκης (την ανήρτησε επίσης.. ως σχόλιο στο εν λόγω δημοσίευμα στη σελίδα του Protagon στο facebook) αναφέρει μεταξύ άλλων: «Εγώ που ήμουν εκεί και όχι αυτό που με δυο επιλεκτικές φωτογραφίες και ένα βίντεο από την αρχή της συνολικής επίσκεψης προσπάθησες να «μεταφέρεις» εσύ, που δεν ήσουν εκεί».
Αναλυτικά ολόκληρη η απάντηση, στο fb, του συντάκτη του ΑΠΕ:
 Protagoμαχητά
Αγαπητέ ανώνυμε συντάκτη του “Protagon Team” που (δεν) υπογράφεις το παρακάτω σχόλιο (ρεπορτάζ δεν είναι). Ο «φιλότιμος» συντάκτης της ανταπόκρισης είναι επώνυμος και είμαι εγώ (αλλά ήδη το ξέρεις αφού όλες οι ανταποκρίσεις μου είναι ενυπόγραφες). Αφού αναφέρεσαι σε εμένα, πρέπει και να σου απαντήσω.
Το «κρατικό ΑΠΕ». Φοβερό επιχείρημα...
Πάμε παρακάτω:
Το κλίμα που μετέφερα -όπως κάνω πάντα σεβόμενος και σένα που ψάχνεις να αντιπολιτευτείς ή τον άλλο που θέλει να υποστηρίξει την κυβέρνηση ή τον παράλλο που απλά θέλει να έχει στο Μέσο του τι έγινε, αλλά κυρίως τον εαυτό μου- είναι ακριβώς αυτό που μετέφερα εγώ. Εγώ που ήμουν εκεί και όχι αυτό που με δυο επιλεκτικές φωτογραφίες και ένα βίντεο από την αρχή της συνολικής επίσκεψης προσπάθησες να «μεταφέρεις» εσύ, που δεν ήσουν εκεί. Τελοσπάντων ό,τι θέλεις κάνεις και όπως θέλεις παρουσιάζεις κάτι κι εσύ και όλοι. Όμως αφού αναφέρεσαι σε «φιλότιμο» συντάκτη, είμαι αναγκασμένος να σε κάνω να δεκτείς και την απάντηση.
-Ο ανταποκριτής του ΑΠΕ δεν έγραψε ούτε «θέλησε να υπογραμμίσει» ότι οι τοπικοί φορείς «ευχαρίστησαν» τον Τσίπρα επειδή τα κενά στα σχολεία έχουν καλυφθεί. Αυτό το έγραψες εσύ. Ο ανταποκριτής του ΑΠΕ, δηλαδή εγώ, έγραψα ότι επισήμαναν ότι όλα τα κενά εκπαιδευτικών στη Λήμνο έχουν καλυφθεί.
-Μια υποδοχή μπορεί να είναι θερμή ακόμα και από έναν άνθρωπο. Πχ έναν δήμαρχο. Το αν η υποδοχή ήταν θερμή δεν είναι αριθμητικός προσδιορισμός, αλλά ποιοτικός. Η υποδοχή λοιπόν των κατοίκων έξω απ’ το δημαρχείο ήταν πιο θερμή απ’ ό,τι την περιέγραψα.
-Ως προς το δεύτερο σκέλος. Η βόλτα στην αγορά ήταν ακόμα πιο θερμή και όντως είχε την ευκαιρία ο πρωθυπουργός να κουβεντιάσει με πάρα πολλούς κατοίκους. Παραθέτεις το βίντεο του τοπικού Μέσου έξω απ’το δημαρχείο και όχι της 40λεπτης βόλτας. Απλοϊκό... εκτός αν απλά έκανες λάθος ή παρασύρθηκες. Συμβαίνει σε όλους καμία φορά, ιδιαίτερα όταν γράφεις από απόσταση.
Μίλησε με όλους τους καταστηματάρχες των δεκάδων μικρομάγαζων που είναι στη σειρά, τους φίλους ή συγγενείς τους που είχαν φροντίσει να βρεθούν εκεί προφανώς για να δουν από κοντά ή να μιλήσουν στον πρωθυπουργό και να φωτογραφηθούν μαζί του, τους περαστικούς ή αυτούς που έπιναν τον καφέ τους. Αυτό είναι: «πάρα πολλοί κάτοικοι», ειδικά όταν πρόκειται γι’ αυτή τη φάση της βόλτας πολιτικών στον κόσμο. Γι’ αυτό άλλωστε και κράτησε τόση ώρα που πήγε πίσω όλο το πρόγραμμα. Απλό.
Το «φιλότιμο» ρεπορτάζ που υπονοείς, θα περιείχε όλες τις εκδηλώσεις λατρείας κυριών που ζητούσαν σέλφι «με τον Αλέξη» που «πόσο όμορφος και πόσο έξυπνος» είναι και πρόσωπα γέρων και παιδιών που τον βλέπουν και λάμπουν. Θα περιείχε και τις αγκαλιές και τα φιλιά και τις χαιρετούρες και τα χτυπήματα στην πλάτη και όλον αυτόν τον ενθουσιασμό. Ο άνθρωπος ήθελε να συνεχίσει και να κάνει καλαμπούρι με τη μισή πόλη και τον τραβάγανε να προχωρήσει το πρόγραμμα. Επίσης δεν θα περιείχε ούτε τα παράπονα για τον υψηλό ΦΠΑ και το πετρέλαιο.
Μην έχεις αμφιβολία ότι αυτό έγινε και γίνεται σε όλες τις επισκέψεις όπου ο Τσίπρας συναναστρέφεται «απλό κόσμο». Αν έχεις αμφιβολία, έτσι από περιέργεια διάλεξε την επόμενη κοντινή επίσκεψη και απλά πήγαινε να δεις από μόνος σου.
Συνεπώς το «θερμή» υποδοχή των κατοίκων είναι ένας μάλλον μετρημένος, ισορροπημένος-κλισέ όρος.
Με δυο λόγια:
Προσπάθησες κι εσύ να κάνεις ό,τι όλα τα υπόλοιπα αντικυβερνητικά Μέσα τις τελευταίες μέρες (μερικά από αυτά χωρίς να αποφεύγουν τη γελοιότητα): να πουν ντε και καλά ότι ο Τσίπρας δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στον κόσμο.
Πάντως συμφωνώ κι εγώ ότι ο Τσίπρας, χωρίς ασφάλεια, δεν μπορεί να κυκλοφορήσει σε μια συγκέντρωση ακροδεξιών που θέλουν να κρεμάσουν μετανάστες...