ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Πόσες φορές;..

Ενδιαφέρουσα, αν και ασυνήθιστη, η ομαδική αντίδραση των συντακτών των "Νέων" στη ρήση του Δ. Τζανακόπουλου: "Ο κ. Μαρινάκης (που) έχει μετατρέψει ένα ιστορικό συγκρότημα του ελληνικού τύπου σε σκουπιδότοπο".
Οι περισσότεροι απάντησαν ωσάν να αποκάλεσε αυτούς "σκουπίδια", ενώ ο χαρακτηρισμός του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι φανερό ότι αφορά τις κεντρικές.. επιλογές του ιδιοκτήτη, οι οποίες, όπως άλλωστε σε πολλά δημοσιογραφικά μαγαζιά, οδηγούν σε πρωτοσέλιδα, που ενίοτε μάλιστα δεν έχουν καμία σχέση με τα ενυπόγραφα ρεπορτάζ των συναδέλφων.
Κατά δεύτερον, είναι προφανές ότι το σχόλιο αφορά πολύ συγκεκριμένα σχόλια πολύ συγκεκριμένων αρθρογράφων -και όχι τους εργαζόμενους- τα οποία έχουν υποχρεώσει το ιστορικό συγκρότημα να ζητά συγγνώμη για να αποφύγει καταδίκες και πρόστιμα.
Πρόκειται για τους ίδιους αρθρογράφους που έχουν απαξιώσει επανειλημμένως τους δημοσιογράφους της «Αυγής» χωρίς κανείς από τους συναδέλφους των «Νέων» ή του «Βήματος» να αντιδράσει δημόσια λες και οι συντάκτες της «Α» είναι μέλη άλλης δημοσιογραφικής ένωσης.
Και κάτι ακόμα, ως υστερόγραφο:
Αυτή η εφημερίδα έχει αποδείξει ότι, μέσα στο ευρύτερο πολιτικό της πλαίσιο, οι συντάκτες της είναι ελεύθεροι να διατυπώνουν τις απόψεις τους. Αλήθεια, πόσες φορές έχει επιτραπεί στους συναδέλφους του πάλαι ποτέ ΔΟΛ να δημοσιεύσουν κάτι που έρχεται σε σύγκρουση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα του εκάστοτε εργοδότη τους;

Λάμπρος Τσουκνίδας (εφημερίδα Αυγή / 03 Μαΐου 2018)