ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Ετοιμάζεται να εκπέμψει άμεσα το «One» του Μαρινάκη

Πολύ πριν από τη διεξαγωγή του πρόσφατου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης είχε καταστήσει σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι, μετά την ενασχόλησή του με τον Ολυμπιακό, είχε διάθεση να δραστηριοποιηθεί (επιχειρηματικά) και στο τηλεοπτικό πεδίο. Μάλιστα, έδειξε εμπράκτως διάθεση, σε μια δύσκολη συγκυρία για τα media, να επενδύσει προκειμένου να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό κανάλι. Πριν από την απόφαση του ΕΣΡ, που έκρινε αντισυνταγματικό τον Νόμο Παππά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε προχωρήσει σε μια σειρά από κινήσεις που θα του επέτρεπαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να έχει έτοιμο τον νέο σταθμό. Το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από.. την πρώτη ημέρα υλοποιείται με απόλυτη συνέπεια, γεγονός που καταδεικνύει την απόφαση του επιχειρηματία να συνεχίσει κανονικά το project που είχε ξεκινήσει πριν από το καλοκαίρι. Μάλιστα, κατά το προσεχές διάστημα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εγκαταστάσεις στην Παιανία, οι οποίες θα στεγάσουν το «One».
Παράλληλα, μια συγκροτημένη ομάδα ανθρώπων δουλεύει προς την κατεύθυνση της συγκρότησης ενός προγράμματος που θα έχει όλες τις προϋποθέσεις να σταθεί στον ανταγωνισμό. Στο πλαίσιο αυτό, πέραν των προσώπων που συνεχίζουν να συμπληρώνουν το οργανόγραμμα του νέου καναλιού, γίνονται επαφές για την αγορά τηλεοπτικού προγράμματος. Με βάση τα παραπάνω, όχι μόνο δεν υπάρχει διάθεση οπισθοχώρησης από την πλευρά του κ. Μαρινάκη, αλλά, απεναντίας, το «σήμα» που έχει δοθεί είναι να επισπευσθούν όλες οι διαδικασίες προκειμένου το νέο κανάλι να είναι έτοιμο να εκπέμψει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα όσα ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες δεν είναι τίποτα περισσότερο από σενάρια, που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Εκείνο, άλλωστε, που περιμένουν τα στελέχη του «One» είναι ο χρόνος που το νέο ΕΣΡ θα αποφασίσει να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την οριστική αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, στην οποία και θα συμμετάσχει κανονικά η εταιρεία Alter Ego.
Το μόνο που απασχόλησε σοβαρά κατά το προηγούμενο διάστημα τους επιτελείς του «One» ήταν η αδυναμία συγκρότησης του ΕΣΡ. Από τη στιγμή που επετεύχθη συναίνεση στο συγκεκριμένο επίπεδο, θεωρούν ότι ξεπεράστηκε το βασικό εμπόδιο και ότι πλέον έχουμε εισέλθει στην τελική ευθεία για τη διαμόρφωση του νέου τηλεοπτικού τοπίου. Ανεξάρτητα, όμως, από τα παραπάνω, εκείνο που επισημαίνει με έμφαση στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του ο κ. Μαρινάκης είναι ότι το ενδιαφέρον του για την τηλεόραση είναι ουσιαστικό και ότι στοχεύει στη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού τηλεοπτικού σταθμού, με υψηλά τεχνολογικά και ποιοτικά στάνταρ. Τέλος, τα σχόλια περί ενόχλησης για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών αποσκοπούν στη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο, αφού οι πάντες πλέον γνωρίζουν ότι την αποκλειστική αρμοδιότητα για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου την έχει το ΕΣΡ.

Γιάννης Κουρτάκης (Πολιτικός Καφές / Secret / Παραπολιτικά)