ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Τι γύρευε ο Μπόμπολας στον ΔΟΛ

Ο έλεγχος της «Ιριδας» και το ραντεβού στη Μιχαλακοπούλου

Μαίνεται ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό ανάμεσα στον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη, και το αφεντικό του Πήγασου, Φώτη Μπόμπολα.
Αρχικώς, οι δύο άνδρες είχαν ανταλλάξει βέλη με αφορμή την ΑΜΚ στο Mega. Εκτός από την συμμετοχή τους στο Mega, είχαν και ακόμη μία κοινή δραστηριότητα. Αυτή αφορούσε τη μεγαλύτερη εκτυπωτική μονάδα της χώρας, την «Ιριδα», στην οποία μετείχαν κατά 50% οι εταιρείες Πήγασος και ΔΟΛ.
Η συγκεκριμένη εταιρεία, παρά το γεγονός ότι κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό στην αγορά των εκτυπώσεων, άρχισε να αντιμετωπίζει -όπως και οι περισσότερες επιχειρήσεις media- προβλήματα ρευστότητας, που προήλθαν κυρίως από την κατακόρυφη πτώση των κυκλοφοριών. Η εξέλιξη.. αυτή, όπως ήταν λογικό, έφερε μπροστά στο πρόβλημα τους δύο μεγαλομετόχους της «Ιριδας».
Παρά τις αναβολές και τις κατά καιρούς μεταθέσεις του προβλήματος, εσχάτως οι Ψυχάρης και Μπόμπολας, και υπό την πίεση των τραπεζών, άρχισαν να συζητούν την εξεύρεση βιώσιμης λύσης στην «Ιριδα».

 Στο γραφείο του Ψυχάρη

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, υπήρξε συνάντηση το πρωί της περασμένης Κυριακής, στο γραφείο του Σ. Ψυχάρη στον ΔΟΛ, παρουσία του Φ. Μπόμπολα, αλλά και επιτελικών στελεχών των δύο εκδοτικών συγκροτημάτων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές συζήτησαν κυρίως την παραχώρηση του κρίσιμου 1%, ποσοστού που θα επιτρέψει είτε στην πλευρά Μπόμπολα είτε στην πλευρά Ψυχάρη να αναλάβει το management της εκτυπωτικής μονάδας. Εν αναμονή της συγκεκριμένης συμφωνίας, οι τράπεζες άρχισαν να πιέζουν, θέλοντας να βρεθεί το συντομότερο δυνατόν λύση στο πρόβλημα. Ετσι, υπήρξαν αλλεπάλληλες επικοινωνίες κυρίως από την πλευρά της Alpha Bank προς τους Ψυχάρη και Μπόμπολα. Μάλιστα, ο εκδότης του «Εθνους» βρέθηκε δύο φορές στα κεντρικά γραφεία της Alpha, δείχνοντας διάθεση να συμβάλει προκειμένου να ξεπεραστεί το διαφαινόμενο εταιρικό αδιέξοδο.

Τα σενάρια

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, ο Φώτης Μπόμπολας έχει προτείνει δύο διαφορετικά σενάρια. Το πρώτο σχετίζεται με την απόκτηση από τον ίδιο του ποσοστού που κατέχει ο ΔΟΛ στην «Ιριδα», ενώ το δεύτερο συνδέεται με την παρουσία ενός επενδυτή, στον οποίο θα δώσουν τις μετοχές τους τόσο ο ΔΟΛ όσο και ο «Πήγασος». Οι τράπεζες δείχνουν να καλοβλέπουν την πρόταση Μπόμπολα, θεωρώντας ότι, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, μπορεί να εγγυηθεί βιωσιμότητα στην «Ιριδα». Σε αντίθεση με τις προτάσεις που έχει προσκομίσει ο εκδότης του «Εθνους», η πλευρά Ψυχάρη δεν έχει αποστείλει κάτι, ενώ δεν δείχνει και διάθεση να παραχωρήσει το ποσοστό που κατέχει στην εκτυπωτική μονάδα.  - πηγή: Παραπολιτικά