ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Εισαγγελική πρόταση για έκδοση του εφοπλιστή Καραγιώργη

Ο 66χρονος εφοπλιστής είχε συλληφθεί στο σπίτι του στην Γλυφάδα μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι Ολλανδικές αρχές για τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και δόλιας πτώχευσης.
Οι κατηγορίες σε βάρος του σχετίζονται με φερόμενες εικονικές συναλλαγές ύψους περίπου 12,5 εκατ. ευρώ, με προβληματικές απογραφές κινητής και ακίνητης περιουσίας και με δόλια πτώχευση γαλακτοβιομηχανίας παιδικού γάλακτος που είχε εξαγοράσει.
Το Συμβούλιο Εφετών τον είχε αφήσει ελεύθερο με εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μια φορά την εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα της.. περιοχής του, ενώ απέρριψαν το αίτημα για τις δυο κατηγορίες και έκαναν δεκτό το αίτημα μόνο για το αδίκημα της απάτης.
Κατά της εφετειακής απόφασης ασκήθηκε έφεση από τον εφοπλιστή η οποία συζητήθηκε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.
Κατά την ακροαματική διαδικασία, οι δικηγόροι του εφοπλιστή υποστήριξαν ότι το αδίκημα για το οποίο εκδίδεται κακώς θεωρείται ως αδίκημα της απάτης, αφού πρόκειται για δόλια χρεοκοπία και εσφαλμένα το Εφετείο μετέτρεψε την κατηγορία, ενώ αυτό το αδίκημα για το ελληνικό δίκαιο είναι παραγραμμένο.
Οι ανώτατοι δικαστές επιφυλάχθηκαν να εκδώσουν την απόφασή τους.
(με πληροφορίες από το zougla.gr)