ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι σε Εξπρές και Αδέσμευτο


Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στον Ρίζο καταγγέλοντας ωμό εργοδοτικό εκβιασμό

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στις εφημερίδες ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ και ΕΞΠΡΕΣ καθώς οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την παρατεταμένη ασυνέπεια των εργοδοτών τους (Δ. Ρίζος και Γ. Καλοφωλιάς αντίστοιχα), που συστηματικά αρνούνται να πληρώσουν δεδουλευμένες αποδοχές στο προσωπικό τους.
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ ζητώντας την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών, αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας για τους εργαζόμενους της εφημερίδας «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ» από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 6 Ιουνίου έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής, 8 Ιουνίου.
Επίσης οι Ενώσεις..
αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ» και στην ηλεκτρονική σελίδα «express.gr» από τις 18.00 της Τρίτης, 5 Ιουνίου 2012 έως τις 18.00 της Τετάρτης, 6 Ιουνίου.
Την ίδια ώρα με επιστολή του στην ΕΣΗΕΑ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στον Αδέσμευτο Κώστας Τσίλης παραιτήθηκε καταγγέλοντας εκβιασμό εκ μέρους της εργοδοσίας. Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της επιστολής Τσίλη:
"Προς Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ
Σας ενημερώνω πως από την εργοδοσία τέθηκε ο εκβιασμός πως αν προχωρήσουμε στην 48η απεργία που έχει ήδη εξαγγελθεί για Τετάρτη 6 και Πέμπτη 7 Ιουνίου, δεν θα καταβληθεί η εξόφληση του Φεβρουαρίου μέχρι την Δευτέρα (όπως ήταν η αρχική δέσμευση) και πως η εφημερίδα θα κλείσει την προσεχή εβδομάδα.
Ενημέρωσα τους εργαζομένους και μου ζητήθηκε να θέσω το ζήτημα σε έκτακτη Γενική Συνέλευση. Η διεξαγωγή της απεργίας τέθηκε σε ψηφοφορία, κατόπιν σχετικής πρότασης.
Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να ζητήσουμε την ανάκληση της 48ωρης απεργίας.
Σας ενημερώνω επίσης πως διαφωνώ πλήρως με την στάση της πλειοψηφίας απέναντι στον ωμό εργοδοτικό εκβιασμό. Θεωρώ πως με όσα έγιναν σήμερα, είμαι εκτεθειμένος και απέναντι σε σημαντική μερίδα συναδέλφων, αλλά και απέναντι στην ΕΣΗΕΑ και γι αυτό δηλώνω την παραίτηση μου από την θέση του εκπροσώπου στο Μεικτό Συμβούλιο.
Σας παρακαλώ να δρομολογήσετε την διαδικασία για την αντικατάστασή μου.
Ο εκπρόσωπος εργαζομένων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ
Κώστας Τσίλης"