ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Θέατρο από δημοσιογράφους στο Ηράκλειο Κρήτης

Και μια είδηση στην οποία οι περισσότεροι δεν είμαστε συνηθισμένοι. Οι δημοσιογράφοι ασχολούνται με το θέατρο κι όχι μόνο σε επίπεδο ρεπορτάζ, αλλά είναι οι ίδιοι συντελεστές καθώς ανεβάζουν θεατρικά έργα και παίζουν οι ίδιοι σε αυτά. Ετσι όπως πληροφορούμαστε στην τελική τους ευθεία βρίσκονται οι πρόβες για τις παραστάσεις του έργου της Έλλης Παπαδημητρίου «Κοινός Λόγος» που παρουσιάζει φέτος η Θεατρική Ομάδα των Δημοσιογράφων του Ηρακλείου σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη.
Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά δουλειά που παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα η οποία φέτος συμπληρώνει πέντε χρόνια ενεργούς και επιτυχημένης παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.
Η παράσταση περιλαμβάνει αφηγήσεις γυναικών που έζησαν μερικά από τα πιο σημαντικά αλλά και τραυματικά γεγονότα της ελληνικής ιστορίας του περασμένου αιώνα. Γυναίκες απλές, καθημερινές αλλά με..λόγο μεστό, λιτό, ποιητικό πολλές φορές, καταθέτουν την ψυχή τους και αναδεικνύουν την προσπάθεια για επιβίωση μέσα σε ταραγμένα χρόνια.
Την μουσική επιμέλεια και διδασκαλία των τραγουδιών που ακούγονται ζωντανά έχει ο καθηγητής βυζαντινής μουσικής Ανδρέας Γιακουμάκης.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Ελένη Βακεθιανάκη, Κατερίνα Μποτζάκη, Γωγώ Σωτηρίου, Κατερίνα Παντινάκη, Ελίνα Φαρσάρη, Ειρήνη Τσάκα, Αντιγόνη Καμπάνη.
Τραγουδά και παίζει ακορντεόν η Ελένη Στάθογλου. Πολίτικη λύρα ο Γιώργος Γιανναδάκης, κρουστά ο Γρηγόρης Γιακουμάκης.
Την σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια έχει ο σκηνοθέτης της παράστασης.

INFO: Από Τρίτη 12 Ιουνίου έως και Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» στο Ηράκλειο Κρήτης. Αντί εισιτηρίου οι θεατές παρακαλούνται να προσφέρουν τρόφιμα για τους άπορους συμπολίτες