ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ως απεργιακό φύλλο θα βγάζουν την «Ελευθεροτυπία» οι εργαζόμενοί της

- Αποφάσισαν ότι το φύλλο θα έχει τον τίτλο της εφημερίδας (γίνεται;)
- Ο στόχος είναι να κυκλοφορεί κάθε Σάββατο

Η συνέλευση των εργαζομένων στη Χ.Κ.Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική αποφάσισε στις 5 Ιουνίου 2012 την έκδοση απεργιακού φύλλου της Ελευθεροτυπίας. Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη με πλειοψηφία 160 υπέρ, 1 κατά και 21 λευκών, το απεργιακό φύλλο θα έχει τον τίτλο της εφημερίδας, θα διευθύνεται από συντακτική επιτροπή και στόχος είναι στην έκδοση και την εκτύπωσή του να συμμετάσχουν όλοι οι κλάδοι των εργαζομένων (σύνταξη, πιεστήριο, φωτοσύνθεση, διοικητικές υπηρεσίες κλπ).
Η εκλογή της συντακτικής επιτροπής, που θα είναι 5μελής, θα γίνει από τους συντάκτες την Τετάρτη 6 Ιουνίου (11.00-16.00), με ψηφοφορία σε κάλπη, ενώ η εργασιακή επιτροπή θα ορίσει ομάδα εργαζομένων για την τεχνική υποστήριξης της έκδοσης.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το απεργιακό φύλλο θα βγαίνει κάθε εβδομάδα, με βασική επιδίωξη να κυκλοφορεί κάθε Σάββατο.
Οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ.Τ. και την Φωτοεκδοτική προχωρούν σε αυτή την κίνηση καθώς..
εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Αύγουστο, ενώ από τις 22 Δεκεμβρίου είναι σε απεργία και ένα μεγάλο μέρος τους πλέον σε επίσχεση εργασίας.
Η κίνηση για το απεργιακό φύλλο αποφασίστηκε δέκα μέρες μετά την απόρριψη της αίτησης της Χ.Κ.Τ. για την υπαγωγή της στο άρθρο 99, διάστημα κατά το οποίο η διοίκηση δεν έχει γνωστοποιήσει στους εργαζόμενους τις μελλοντικές της κινήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη συνέλευση είχε αποφασιστεί να κληθούν τα συνδικαλιστικά σωματεία (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, Ομοσπονδία Λιθογράφων) να ζητήσουν άμεσα από το υπουργείο Εργασίας να συγκαλέσει τριμερή επιτροπή (υπουργείο, Χ.Κ.Τεγόπουλος , εργαζόμενοι) προκειμένου η διοίκηση της εταιρείας να ενημερώσει για τα σχέδιά της σχετικά με το μέλλον της και το μέλλον των εργαζομένων, μετά την απόρριψη της αίτησης υπαγωγής της στο άρθρο 99.
-από το ekprosoposelefterotypias