ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Προς νέα απεργιακά φύλλα στην Ελευθεροτυπία;

Κρίσιμη η σημερινή γενική συνέλευση των εργαζόμενων της Ελευθεροτυπίας καθώς, μετά την απόρριψη της ένταξης της εταιρείας στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, έχουν προκύψει νέα δεδομένα σχετικά με την πορεία της Χ Κ Τεγόπουλος και της Φωτοεκδοτικής,.
Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποφασίσουν σχετικά με τη συνέχιση της έκδοσης απεργιακών φύλλων και στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να εκλέξουν νέα  Συντακτική Επιτροπή ενώ θα κληθούν να αποφασίσουν περί σύστασης συνεταιρισμού από το σύνολο των εργαζομένων.
Στη συνέλευση θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με την απόδοση του επιδόματος επίσχεσης στο σύνολο των εργαζομένων που το έχουν αιτηθεί.
Η Εργασιακή Επιτροπή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της, γνωστοποιεί ότι εκκρεμεί η εκλογή εκπροσώπου εργαζομένων από..τη "Φωτοεκδοτική" -μετά την παραίτηση του Φώτη Παναγόπουλου στην προηγούμενη Γ.Σ.- καθώς και τουλάχιστον ενός ακόμη διοικητικού υπαλλήλου, αλλά και ενός συντάκτη από το enet.gr ώστε η σύνθεσή της να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αντιπροσωπευτική. Επίσης ο εκπρόσωπος συντακτών της «Ε», Πάνος Σώκος και η εργασιακή επιτροπή καλούν τους εργαζόμενους με ΔΠΥ να προτείνουν έναν δικό τους εκπρόσωπο, δεδομένου ότι η μισθολογική και ασφαλιστική τους κατάσταση είναι διαφορετική και χρήζει περαιτέρω και ενδεχομένως διαφορετικών ενεργειών.