ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ανησυχία για την ομαλή διεξαγωγή της δίκης Κασιδιάρη


Η πανεπιστημιακός που ο νεοναζί αποκάλεσε «ρουφιάνα του ΣΥΡΙΖΑ» και τι λένε οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής

Την ανησυχία τους για την ομαλή διεξαγωγή της δίκης με κατηγορούμενο τον χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, εκφράζουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής Κλειώ Παπαπαντολέων και Μαρίνα Δαλιάνη.
Οπως αναφέρουν οι συνήγοροι με έκπληξη παρακολούθησαν τον εν λόγω κατηγορούμενο στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στη δίκη του, να αποκαλεί μάρτυρα κατηγορίας καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Συγκλήτου, «ρουφιάνα του ΣΥΡΙΖΑ» και εν συνεχεία να προπηλακίζει και να γρονθοκοπεί με μανία και εκτός κάθε ελέγχου υποψήφιες βουλευτίνες και δημοσιογράφους.
«Εν όψει των θλιβερών αυτών γεγονότων εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ομαλή διεξαγωγή της δίκης και την ελπίδα ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί θα μπορέσουν να προστατέψουν τον..παθόντα και την πανεπιστημιακή κοινότητα που έγινε μάρτυρας του επίδικου συμβάντος» επισημαίνουν σε δελτίο τύπου οι δύο συνήγοροι.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του δελτίου τύπου:
Στις 6 Ιουνίου 2012 και ημέρα Τετάρτη ενώπιον του Β΄ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών είχε προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενο τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής κ. Ηλία Κασιδιάρη για τα αδικήματα της απλής συνέργειας σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία και οπλοχρησία σε βάρος του εντολέως μας δρ. Κων/νου Διαλυνά που έλαβαν χώρα στο χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 24-10-2007. Η εκδίκαση της υπόθεσης διακόπηκε για την 11η Ιουνίου 2012. Ο κατηγορούμενος σε ανακοίνωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της οργάνωσής του προσπάθησε να υποβαθμίσει το επίδικο συμβάν ισχυριζόμενος ότι το κακούργημα της ληστείας αφορά το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του εντολέως μας και δεν ήταν ληστεία Τράπεζας. Αναρωτιόμαστε αν ο κατηγορούμενος γνωρίζει ότι το κακούργημα της ληστείας τελείται σε κάθε περίπτωση αφαίρεσης ενός υλικού αντικειμένου με τη βία (όπως εν προκειμένω με μαχαίρωμα και αλλέπαλληλα χτυπήματα με γκλομπ από περισσότερους) και δεν ενδιαφέρει καθόλου η υλική και χρηματική αξία του αντικειμένου. Σήμερα, με έκπληξη παρακολούθησαμε τον εν λόγω κατηγορούμενο σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφερόμενος στη δίκη του, να αποκάλει μάρτυρα κατηγορίας καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Συγκλήτου «ρουφιάνα του ΣΥΡΙΖΑ» και εν συνεχεία να προπηλακίζει και να γρονθοκοπεί με μανία και εκτός κάθε ελέγχου υποψήφιες βουλευτίνες κοινοβουλευτικών κομμάτων και δημοσιογράφους, με αποτέλεσμα την κίνηση σε βάρος του της αυτόφωρης διαδικασίας. Εν όψει των θλιβερών αυτών για μία ευνομούμενη πολιτεία γεγονότων εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ομαλή διεξαγωγή της δίκης και την ελπίδα ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί θα μπορέσουν να προστατέψουν τον παθόντα και την πανεπιστημιακή κοινότητα που έγινε μάρτυρας του επίδικου συμβάντος ώστε η δικαιοσύνη να μπορέσει απρόσκοπτα να επιτελέσει το έργο της. Αθήνα, 07-06-2012
Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής
Κλειώ Παπαπαντολέων – Μαρίνα Δαλιάνη