ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ξεσπάθωσαν Βλαχογιάννης και Τάκης κατά του Θάνου Πασχάλη

Ο δημοσιογράφος που αποχώρησε από το Mega είχε καταγγείλει αυτοκράτορες και πραιτωριανούς στο κανάλι της Μεσογείων

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η συνέντευξη του δημοσιογράφου Θάνου Πασχάλη στο kourdistoportocali.com. Ιδιαίτερη όμως  εντύπωση προκάλεσε το σημείωμα του Βίκτορα Βλαχογιάννη στη σελίδα του στο facebook όπου σχολίαζε τα όσα ανέφερε ο πρώην συνάδελφός του σχετικά με το καθεστώς εργασίας στο Mega. Ο Β. Βλαχογιάννης στην ουσία εγκαλεί τον Θάνο Πασχάλη, για τις εκ των υστέρων επισημάνσεις του και του καταλογίζει εμπάθεια, αλλά και διπροσωπία!
Στο ίδιο πνεύμα όμως κινούνται και τα σχόλια του Δημήτρη Τάκη, που καυτηριάζει με τη σειρά του την επιλογή του Θάνου Πασχάλη – μία ημέρα μετά την αποχώρησή του, να επιτεθεί στους πρώην συναδέλφους του με τους οποίους πορεύτηκαν μαζί περισσότερο από 20 χρόνια.
Διαβάστε τι απάντησαν ο Β. Βλαχογιάννης και ο Δημήτρης Τάκης για την επίμαχη συνέντευξη και τι ανταπάντησε με τη σειρά του ο Θάνος Πασχάλης:


Β. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ: Θάνο ζυγιστηκες, μετρηθηκες και βρεθήκες μικρός και λίγος. Τόσος είσαι...
«Φίλε μου Θάνο Πασχαλη
Σήμερα με πιο κρύο αίμα θέλω να απαντήσω σε αυτη τη συνέντευξη που έδωσες πριν απο δυο μέρες με αφορμή την αποχώρηση σου απο το Mega. Γράφω αυτές τις γραμμές με θλίψη και αγανάκτηση τόση όση ήταν η εκτίμηση που συσσωρευοταν στο προσωπο σου κάθε μέρα μέσα σε αυτα τα 22 χρόνια που περάσαμε μαζι. Είκοσι δυο χρόνια Θάνο. Μπορείς να το σκεφτείς. Μια ζωή ολόκληρη περάσες μαζι μου και μαζι με τους περισσότερους απο τους συναδέλφους που έμειναν πίσω. Είτε γιατι δεν ειχαν άλλη εναλλακτική λύση είτε γιατι πονουν και αγαπούν αυτο το κανάλι μέσα στο οποίο μεγάλωσαν και καταξιωθηκαν επαγγελματικά. Αυτούς που τώρα με ελαφριά την καρδιά τους αποκαλείς «πραιτωριανους» «Θεοδωρες» «Κλεοπατρες» και το χειρότερο «προσκυνημενους».
Θάνο λυπάμαι γιατι σε είχα μετρήσει αλλιώς…
Αλλα για αυτο φταίω μονο εγω.
Φταίω εγω που όλα αυτα τα χρόνια σε στηριζα ακόμα και στα λάθη σου – θυμησου πόσες φορές – λέγοντας ότι μονο οποίος δουλεύει κάνει λάθη. Αλάνθαστος είναι εκείνος που δεν κάνει τίποτα.
Φταίω εγω γιατι πάντοτε σε υποστήριζα φθάνοντας σε σημείο να συγκρουομαι με άλλους συναδέλφους. Επειδή απλά κατανοούσα την ανθρώπινη αδυναμία της ματαιδοξιας σου.
Δεν φταις λοιπόν εσύ.
Ομως μου προξενεί απορία πως όλα αυτα τα χρόνια ούτε σε μένα αλλα και ούτε σε κανέναν άλλο συνάδελφο δεν είχες εκφράσει τις αμφιβολίες, το αίσθημα καταπίεσης και αδικίας που ξαφνικά ανακαλυψες.
Όμως πρεπει να σου προξενεί και σένα απορία γιατι κανένας απο τους υπόλοιπους συναδέλφους που αποχώρησαν, όχι μονο δεν έφυγε κατηγορώντας όσους συνεργάστηκε επι δεκαετίες, χυνοντας χολή, αλλα αντίθετα χυνοντας δακρυα την ώρα του αποχωρισμού.
Ίσως γι αυτο είσαι ο μοναδικός που δεν ήλθε να αποχαιρετίσει κανέναν απο εκείνους τους οποίους μέχρι χθες αποκαλούσε φίλους.
Θάνο ζυγιστηκες, μετρηθηκες και βρεθήκες μικρός και λίγος. Τόσος είσαι.
Τόσα χρόνια έμαθα ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Απλα κάποτε αποκαλύπτονται.»

Δ. ΤΑΚΗΣ: Ο Θάνος ξέχασε και τον εαυτό του και τα 22 χρόνια του mega
 O John Steinbeck έχει πει «Θα εκδικηθώ τον εαυτό μου με τον πιο βάναυσο τρόπο που μπορείς να φανταστείς. Θα τον ξεχάσω». Προφανώς ο Θάνος ξέχασε και τον εαυτό του και τα 22 χρόνια του mega.
Οσον προς τα υπόλοιπα Βικτωρα ο Steinbeck λεει πάλι «Κανένας άνθρωπος δεν ξέρει πραγματικά τους άλλους ανθρώπους. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να υποθέσει ότι οι άλλοι είναι σαν κι αυτόν».
-από το enimerosi24.gr

Θ. ΠΑΣΧΑΛΗΣ: Οι λόγοι της αποχώρησης αρκετών από τους 24  δεν ήταν αποκλειστικά οικονομικοί, αλλά είχαν να κάνουν και με το εργασιακό κλίμα που επικρατεί στοMega
Αγαπητοί φίλοι...Επειδή στην εποχή μας πολυ εύκολα παρερμηνεύονται αρκετά πράγματα οφείλω να αποκαταστήσω την αλήθεια.
Μιλώντας στο "Κουρδιστο Πορτοκάλι" έκανα λογο για κάποιους που λειτουργούν στο κανάλι με "αυτοκρατορικές" πρακτικές και φυσικά εννοούσα έναν και πέραν αυτου κανέναν απο σας...Για όλους τους συναδέλφους-αποχωρήσαντες και παραμένοντες-τρέφω απεριόριστη συμπάθεια και εκτίμηση και αυτό το αποδείκνυε η καθημερινότητα των σχέσεών μας οι οποίες, θα συμφωνήσετε, ήταν καθαρές με χιούμορ και συναδελφική αλληλεγγύη.
Οι αιχμές αφορούσαν αποκλειστικά έναν στον οποίο και τωρα αναγνωρίζω αρκετά θετικά και με τον οποίο διατηρούσαμε άριστες επαγγελματικές σχέσεις μέχρι πριν απο εναν χρόνο.
Όμως κάποια γεγονότα όπως η στάση απέναντι σε θρασύτατους φοροφυγάδες που διαμαρτύρονταν για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους- διατάραξαν τις σχέσεις αυτές και η ευθύνη ανήκει και στους δύο. Πριν λίγους μήνες ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχε φιλοδωρίσει με αγωγή τον Νίκο Χατζηνικολάου για τα γραφόμενα σε βάρος του στην εφημερίδα πριν οδηγηθεί στη φυλακή. Οποία αναίδεια και θράσος...
Η γνωστή τακτική όσων κλέβουν το άτυχο δημόσιο...Να στρέφονται νομικά κατα των δημοσιογράφων προσπαθώντας έτσι να εκφοβίσουν. Επανέρχομαι όμως στα δικά μου: Ένα περιστατικό πριν απο λίγους μήνες έθιξε την προσωπική και επαγγελματική μου αξιοπρέπεια. Παρουσία πολλών συναδέλφων ο "αυτοκράτορας" με επιτίμησε και με προσέβαλε σκαιότατα υποστηρίζοντας οτι διαρρέω διάφορα για τα θέματά μου σε  blogs-γεγονός τελείως αναληθές. Η αλήθεια ειναι οτι σοκαρίστηκα με το υποτιμητικό ύφος του.
Τότε δεν αντέδρασα-κακώς-αλλα η συμπεριφορά αυτή με στενοχώρησε σφόδρα. Αποτέλεσμα να οδηγηθώ σε νοσοκομείο και να μείνω για μήνες εκτός δουλειάς καθώς το στομάχι δεν άντεξε.
Ανάλογα περιστατικά απαξίωσης και λοιδωρίας έχετε υποστεί και ορισμένοι απο σας αλλά αρμόδιοι να μιλήσετε γι' αυτά είστε οι ίδιοι.
Επίσης συμπληρώνω- εξ οσων γνωρίζω-ότι οι λόγοι της αποχώρησης αρκετών από τους 24 συναδέλφους δεν ήταν αποκλειστικά οικονομικοί, αλλά είχαν να κάνουν και με το εργασιακό κλίμα που επικρατεί στο κανάλι.
Στον ίδιο ανθρωπο για να είμαι δίκαιος (ο Τζων Κέννεντυ είχε πει ότι ποτέ το απόλυτο καλό δεν είναι από τη μια πλευρά και το απόλυτο κακό από την άλλη)-οφείλω να αναγνωρίσω οτι στήριξε ρεπόρτερς στη δουλειά τους και οφείλω επίσης να αναγνωρίσω οτι μας στάθηκε αρωγός στο θέμα των ατομικών συμβάσεων και συνέδραμε στο να λειανθούν ορισμένες επίμαχες και σε βάρος μας πλευρές τους...
Μόνο που για μένα, το σημαντικό είναι, οι ανθρώπινες σχέσεις που πρέπει να κυριαρχούν σε ένα εργασιακό περιβάλλον .
Τώρα όσον αφορά το "απροσκύνητος" που είπα στη συνέντευξη αυτό έχει να κάνει με το γεγονός οτι δεν δέχτηκα-όπως και οι περισσότεροι απο σας-να κάνω εκπτώσεις στην προσωπική μου αξιοπρέπεια. Οι "Θεοδώρες", οι "Κλεοπάτρες" και οι "πραιτωριανοί" είναι ενα σύνηθες φαινόμενο σε κάθε εργασιακό χώρο, όπως και στο κανάλι και άλλωστε είχαμε να το λεμε και μεταξύ μας- ας μη κρυβόμαστε.        
Η συμπάθεια και εκτίμηση προς όλους τους συναδέλφους είναι ουσιαστική και όχι στα...χαρτιά .
Για το φίλο Βίκτορα έχω να πω οτι τρέφω απόλυτη εκτίμηση αλλά να του προσθέσω -αναφερόμενος στην επιστολή του προς εμένα-οτι πήγα στο γραφείο του και μιλούσαμε επι μισή ώρα την προτελευταία φορά που βρέθηκα στο κανάλι. Την ημέρα της αποχώρησής μου δεν τον χαιρέτησα γιατι απλώς την ώρα που πήγα στο κανάλι για να παραλάβω την καταγγελία της σύμβασής μου, δεν ηταν στο γραφείο του όπως αυτό συνέβη και με ορισμένους άλλους συναδέλφους που έλειπαν στο ρεπορτάζ.
Οσο για τις δραστικές αλλαγές που απαιτούνται στο δελτίο και για τις οποίες έκανα λόγο στη συνέντευξη εξέφρασα την άποψή μου συμμεριζόμενος σε πολλά και δικές σας απόψεις που κατά καιρούς εκφράζαμε ο ένας στον άλλο.
Οσο για τα τηλεπαράθυρα-δεν αφορά τους κομίζοντες ειδήσεις- σχολίασα το τι ακούμε όλοι μας καθημερινά κυκλοφορώντας στο δρόμο, ας μη κρυβόμαστε αγαπητοί συνάδελφοι.
Αυτά είχα να πω και ο αναμάρτητος πρώτος τo λίθο βαλέτω...
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους μας και πάνω απ' όλα να προσέχουμε την υγεία μας....