ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Διευθύντρια στον Flash 96 με εκπομπή στον Αθήνα 9,84!..

Του Δ. Κανελλόπουλου /τετΡΑΔΙΟ /Ελευθεροτυπία / 22-01-2011

* Κατατοπιστικό το ρεπορτάζ του ημέτερου Αρη Χατζηγεωργίου για τον υπετροφικό «Αθήνα 9,84». Προφανώς ο κ. Καμίνης επιθυμεί να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου. Ως τώρα ουδείς δήμαρχος το προχώρησε. Πιο εύκολο ήταν να ανακαλύψεις τη χαμένη Ατλαντίδα παρά το μισθολόγιο του «Αθήνα 9,84». Ούτε καν η αντιπολίτευση του δήμου δεν είχε πρόσβαση στα στοιχεία. Και φυσικά όσες φορές τα ζητήσαμε διά της νομίμου οδού, φάγαμε πόρτα.
Τα γράφουμε εδώ και χρόνια στο «τετ-ΡΑΔΙΟ», είναι εξόφθαλμα προκλητικές κάποιες περιπτώσεις. Μέχρι και δεκάλεπτες εβδομαδιαίες εκπομπές έβρισκες στο πρόγραμμα (πολλή κούραση)! Φτάσαμε στο σημείο να κάνει ωριαία εβδομαδιαία εκπομπή στον «Αθήνα 9,84» η κυρία Αρετή Σιδηροκαστρίτου, όταν ταυτόχρονα ήταν διευθύντρια σε άλλον ραδιοσταθμό, το «Flash 96».
Και δεν είναι μόνο ο «Αθήνα 9,84» που κινείται υπό το σκότος. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους άλλους δημοτικούς ραδιοσταθμούς. Στο.... «Κανάλι 1» του Πειραιά δεν είχε τη δυνατότητα να ενημερώνεται ούτε καν ο διευθυντής του. Το αποκάλυψε ο δικός μας Γιάννης Τριάντης που διετέλεσε για ένα φεγγάρι διευθυντής εκεί: «Οταν ανέλαβα τη διεύθυνση, ζήτησα τον κατάλογο των εργαζομένων εν όψει νέας σεζόν (Σεπτέμβριος 2008) και δεν μου το έδωσαν» λέει και ταυτόχρονα αναφέρεται σε έναν εφιαλτικό μικρόκοσμο που επικρατούσε στο ραδιοσταθμό.
Δεν έχουν λόγο ύπαρξης πια τα δημοτικά ραδιόφωνα. Ούτε πλουραλισμό προσφέρουν, ούτε τα ακούει κανείς. Ποια μπορεί να είναι τα επιχειρήματα των υποστηρικτών τους; Κάποιες καλές εκπομπές στο πρόγραμμά τους; Αρκούν; Μην τρελαθούμε.

*Εστησαν και ραδιοσταθμό στα μπλόκα της Κερατέας. Το «Ράδιο Οβριόκαστρο 102» με επαναστατικό playlist. Οσοι βρίσκονται στην περιοχή της Λαυρεωτικής, ας συντονιστούν γιατί στην Αθήνα δεν ακούγεται. Εδώ δεν ακούγεται το MEGA (δεν αναφέρει λέξη για τα γεγονότα στην Κερατέα, τόση προσήλωση στη δεοντολογία), θα ακουστεί το κακομοιρούλι «Ράδιο Οβριόκαστρο»; Οχι, ο Πάγκαλος δεν μπορεί πλέον να φτάσει εύκολα στο Λαύριο (όταν δεν είναι στη σουίτα). Μόνο μέσω... Βάρκιζας. Ή με ελικόπτερο (σαν αυτό με το οποίο θα φύγουν από το Μαξίμου).

* Πάλι αλλάζει ο «ΒΗΜΑ 99,5». Το τωρινό σχήμα δεν περπάτησε (1,5% ακροαματικότητα), οπότε και παύεται. Το νέο πρόγραμμα, αν κρίνω με τα όσα έχουμε δει έως τώρα στον πολύπαθο αυτό σταθμό, θα έχει διάρκεια ολίγων μηνών. Δεν θα αρέσει στους ιθύνοντες, θα το αλλάξουν ξανά κ.ο.κ. Δεν πρόκειται να βαρεθούμε ποτέ με τον απαξιωμένο ραδιοσταθμό του ΔΟΛ...
Ακροαματικότητες ενημερωτικών ραδιοσταθμών: ΣΚΑΪ 12,8% REAL 6,5% FLASH 3,4% ΑΝΤ1 3,2% ΕΝΝΕΑ 2,4% ΝΕΤ 2,0% ΒΗΜΑ 1,5%