ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Παρ΄ολίγον το «Θέμα» στο δ.σ του ΔΟΛ!


ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ
ΤΟΥ Ρ/Σ MUSIC TOY ΡΕΣΤΗ ΣΕ ΘΕΜΑ FM


Eίναι γνωστό και έχει ανακοινωθεί και επίσημα οτι στο «Πρώτο Θέμα» μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα συμμετάσχει με 40%, ο Όμιλος Ρέστη. Το υπόλοιπο 60% της εκδοτικής εταιρείας θα εξακολουθήσουν να το ελέγχουν οι Θέμος Αναστασιάδης και Τάσος Καραμήτσος.
Μία από τις πρώτες κινήσεις που θα γίνουν, όπως αναφέρει «Το Παρόν», θα είναι και η μετατροπή του ραδιοφωνικού σταθμού Music, συμφερόντων Ρέστη, σε Θέμα FM.
Υπήρξε και μια σκέψη να δημιουργηθεί μια holding εταιρεία που θα ελέγχει όλες τις επενδύσεις του Β. Ρέστη στα ΜΜΕ (ΔΟΛ, Mega, MTV Hellas, Local TV, Music), μέσω της οποίας ο Τ. Καραμήτσος θα μπορούσε να έχει, για παράδειγμα, συμμετοχή στο ΔΣ του ΔΟΛ, αλλά απορρίφθηκε. Άλλοι υποστηρίζουν πως η.... κίνηση Ρέστη δεν ήταν σε γνώση του Σταύρου Ψυχάρη και άλλοι ακριβώς το αντίθετο.
Ο εφοπλιστής δεν θέλει να αποσυρθεί από τον Οργανισμό, όπου ελέγχει μέσω της Benbay Limited το 19,22% της εταιρείας, με τον Σταύρο Ψυχάρη να έχει το 25,16%, το Ίδρυμα Λαμπράκη το 24,8% και το επενδυτικό κοινό το 30,74%. Κι αυτό γιατί θέλει να διατηρήσει υψηλή θέση και στο Mega (έχει άμεση συμμετοχή 5,05% και έμμεση μέσω ΔΟΛ) και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους θα συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΟΛ, η οποία ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2010 από τον Στ. Ψυχάρη.
Θυμίζουμε ότι ο Β. Ρέστης ξεκίνησε την περιήγησή του στα media αγοράζοντας το 33% της ΙΜΑΚΟ και φεύγοντας λίγο καιρό μετά, για να βρει στη συνέχεια τον ΔΟΛ και τώρα το «Θέμα».