ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

«Να εκκενωθεί τώρα η Νομική»

Τι ζητάει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού και όλων των αρμόδιων φορέων για την εκκένωση της Νομικής εντός της ημέρας ζήτησε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα το πρωί. Παράλληλα σήμερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιώαννης Τέντες ζήτησε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Αθηνών, Ιωάννη Σακελάκο να καλέσει τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο της Νομικής.
"Αποσκοπούμε στην άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού και του υπουργείου Εσωτερικών για την εκκένωση της Νομικής εντός της ημέρας. Η κοινωνία είναι μαζί μας", είπε και ζήτησε την ασφαλή μετάβαση των μεταναστών σε άλλο χώρο.

"Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να ακουστούν τα αιτήματά τους" και πρέπει να τους ακούσουν οι αρμόδιοι φορείς τόνισε ο κ. Πελεγρίνης λέγοντας πως το μεταναστευτικό έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και πως "δεν πρόκειται να μείνει μόνο εδώ". Χαρακτήρισε την κατάληψη "καθοδηγούμενη" και κατήγγειλε την κατάχρηση ασύλου.

"Αναγνωρίζουμε το ανθρώπινο πρόβλημα, πρωτίστως όμως είναι ζήτημα μεταναστευτικής πολιτικής και αρμόδια γι΄αυτό είναι η πολιτεία".

Κάλεσε δε, τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, τον Δήμαρχο Αθηναίων τον κ. Καμίνη, την κυρία Νταλάρα σε σύσκεψη στο πανεπιστήμιο για το συγκεκριμένο ζήτημα.

"Δίνουμε τέλος στην εκμετάλλευση του ασύλου για κάθε πολιτική αντιπαράθεση" υπογράμμισε ο κ. Πελεγρίνης.

Στην αρχή της συνέντευξής τύπου ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών υπογράμμισε ότι πως οι πρυτανικές αρχές ουδέποτε έδειξαν ολιγωρία και πως άμεσα, μόλις δηλαδή έγινε γνωστό ότι επίκειται η άφιξη των μεταναστών, ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές.

Επιπλέον τόνισε ότι τους μετανάστες επισκέφθηκαν γιατροί και όπως διαπιστώθηκε όλοι οι μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους, πως τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ότι δεν υπάρχουν βανδαλισμοί.
-από enet.gr