ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ο Κυριακίδης τα πουλάει σχεδόν όλα - κρατάει μόνο την Espresso




Αρχισε να ξεπουλάει ο Ομιλος Κυριακίδη που συνεργάζεται και με τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ο Πέτρος Κυριακίδης έκρινε σκόπιμο ότι πρέπει το συντομότερο δυνατόν να ξεφορτωθεί τα περισσότερα από τα «μαγαζιά» που είχε εξαγοράσει στο χώρο των media.
Πριν από 10 ημέρες ο Κυριακίδης προχώρησε στην πώληση των εφημερίδων "Ισοτιμία" (οικονομική), "Score Live" και "Financial Box" στον πρώην διευθυντή της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» Γιάννη Βλαστάρη. Η μεταβίβαση των εφημερίδων ανακοινώθηκε και επισήμως την περασμένη Δευτέρα και στους εργαζόμενους.
O Βλαστάρης για την εξαγορά των....
τριών εφημερίδων, όπως αναφέρει η «Αξία», εξασφάλισε δάνειο από την Proton Bank, τράπεζα που ανήκει στον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Μετά απ' αυτή την εξέλιξη ο Κυριακίδης έχει μείνει με τις εφημερίδες, "Espresso", "City Press", "Athens News", τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, τους τηλεοπτικούς σταθμούς Sport TV και Δέκα και το 10% στον όμιλο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει ο Κυριακίδης σκοπεύει να κρατήσει μόνο την εφημερίδα "Espresso".

Πουλάει και τα κανάλια
Ο Π. Κυριακίδης προχωρά σ' ένα γενικότερο συμμάζεμα των μαγαζιών που διαθέτει στα media. Στο πλαίσιο αυτό από τη Δευτέρα τα κανάλι Sport TV (σ.σ. έχει θέματα που αφορούν τον Ολυμπιακό) και Κανάλι 10 μετακομίζουν σε κτίριο στο Ηράκλειο Αττικής. Ο λόγος της μετεγκατάστασης έχει να κάνει με τον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων. Το κτίριο που θα στεγαστούν τα κανάλια Κυριακίδη ανήκει στον ιδιοκτήτη του οικονομικού καναλιού SBC, Ηλία Κοπανίτσα, που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες συνεργασία με το Κ-10. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αφεντικό της ΝΕΠ έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην πώληση των δύο καναλιών, ενώ κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στον ΣΚΑΪ.

Οι επαφές με Μαρινάκη

Εκτός από τα κανάλια, υπάρχει συζήτηση και για την τύχη του ραδιοφωνικού σταθμού Flash. Πριν από μήνες λέγεται ότι είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης. Ωστόσο, οι επαφές τόσο για τον Flash, όσο και για το Sport TV δεν απέφεραν τα προσδοκώμενα. Ετσι, τώρα, ο Κυριακίδης αναζητεί άλλες λύσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν νέα.