ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Φάρμακα ευρείας κατανάλωσης στην «αρνητική» λίστα του ΕΟΦ

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ 543 ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Kατάλογο με 543 φάρμακα που χορηγούνται με ιατρική συνταγή και ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ από την κοινωνική ασφάλιση κατήρτισε η ειδική επιτροπή του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ)και τον απέστειλε στις φαρμακευτικές εταιρείες για τυχόν ενστάσεις. Στον κατάλογο, όπως αποκαλύπτει η Παναγιώτα Καρλατήρα στο Πρώτο Θέμα, περιλαμβάνονται και δεκάδες σκευάσματα ευρείας κυκλοφορίας, όπως βιταμίνες, αντισηπτικά, απολυμαντικά, αλλά και αναλγητικά, αντιπυρετικά, αντιβηχικά, μυοχαλαρωτικά, καθαρτικά, αντιισταμινικά, αντιόξινα.
Επίσης, περιέχονται τα λεγόμενα lifestyle σκευάσματα, δηλαδή δημοφιλή φαρμακευτικά προϊόντα για τη διακοπή του καπνίσματος, την απώλεια βάρους και τη σεξουαλική δυσλειτουργία. Η λίστα περιέχει όμως και φάρμακα τα οποία χορηγούνται συνδυαστικά ή για προφύλαξη μαζί με την κύρια θεραπευτική αγωγή σε σοβαρά νοσήματα. Σε όλες τις περιπτώσεις παύει πλέον η κάλυψή τους από....τους ασφαλιστικούς φορείς και το κόστος τους μετακυλίεται στους ασφαλισμένους.

- Ολόκληρη η λίστα των φαρμάκων που δεν καλύπτονται από τα Ταμεία στο protothema.gr