ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

H Eλλη άνοιξε το «air-codition»



Όσο δεν έκανε την εμφάνιση της, τους έτρωγε η αγωνία. Τώρα που η παρουσία, τόσο της ίδιας όσο και των ανθρώπων της, είναι αισθητή, άρχισαν τα… νταούλια.
Και μετά τις πρώτες χαιρετούρες και τις γνωριμίες, τύπου να σπάσει ο πάγος, ήρθε και «κοτσαρίστηκε» ανάμεσα στην Έλλη και τους λοιπούς θαμώνες του Ραδιομεγάρου, το… παγόβουνο.
Η αμηχανία της ομηγύρεως έγινε αντιληπτή κατά τη διάρκεια του πρώτου δοκιμαστικού για το βραδινό δελτίο ειδήσεων της Κρατικής Τηλεόρασης. Τα γελάκια σκηνοθετών, παλαιών αρχισυντακτών και δημοσιογράφων που δεν ήταν της επιλογής της δημοσιογράφου, εκόπησαν με το «καλησπέρα σας». Τα σχόλια για το σούπερ προσεγμένο ντύσιμο και το… βασιλικό ταμπεραμέντο, μαχαίρι. Η περίοδος του μέλιτος έλαβε τέλος πριν καν αρχίσει. Άρχισαν, ωστόσο, τα απολύτως επαγγελματικά «Εκείνο το έχουμε; Το άλλο το έχουμε; Γιατί δεν το έχουμε; Και ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτό το θέμα; Και που βρίσκουμε το τάδε βίντεο;». Κοφτά πράγματα και τα.... κεφάλια άρχισαν να «τραβιούνται» στα ζιβάγκο και τα πουκάμισα με τους μαλακούς γιακάδες.
Στο δεύτερο δοκιμαστικό, οι αποστάσεις ήταν γεγονός. Τυπικότητες. Το… “air-condition” είχε ανοίξει στο φουλ και ένα τσουχτερό αεράκι εβρισκε κατάφατσα όσους… ζεσταίνονταν. Και η όλη κατάσταση by the book. Όσο για το τι θα γίνει με τον Νταούλη, σκηνοθέτη επιλογής της Έλλης Στάη; Οι απόψεις διίστανται. Οι μισές έγκυρες πηγές λένε ότι θα γίνει αυτό που ζήτησε η δημοσιογράφος. Οι άλλες μισές το αποκλείουν, από την άποψη ότι πλέον δεν υπάρχει φόρμουλα που να αιτιολογεί και τυπικά την πρόσληψη του.

Ήδη στους διαδρόμους της ΕΡΤ κάποιοι «σουλατσάρουν» μοιραζόμενοι την ανησυχία ότι η «Έλλη» (μπροστά της, «κυρία Στάη») δεν είναι καθόλου, πως να το πουν με τρόπο μην πατηθεί και κανά δάχτυλο που δεν πρέπει, διαχειρίσιμη…

Γιατί κάνουν έτσι; Τόσο καιρό διαμαρτύρονταν ότι δεν υπάρχει πιο παθητικό και πιο πληκτικό «μαγαζί» από αυτό της Αγίας Παρασκευής. Τώρα είναι σίγουρο ότι θα βάλουν τα πόδια στην πλάτη.
-αναδημοσίευση από mediabrief