ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Απλήρωτοι έως και 14 μήνες σε Αυριανή και Φίλαθλο!

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ
Σε 24ωρη απεργία προχωρά η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών για τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στις εφημερίδες συμφερόντων του Γιώργου Κουρή. Χαρακτηριστικό των συνθηκών που επικρατούν στον όμιλο είναι ότι ο Κουρής χρωστάει δεδουλευμένα που φτάνουν μέχρι και τους 9 μήνες στην Αυριανή και 14 μήνες στον Φίλαθλο!..
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» και «ΦΙΛΑΘΛΟΣ» από 6.00 π.μ. της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου έως 6.00 π.μ. της Πέμπτης 27 Ιανουαρίου 2011 ζητώντας:
* Την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
* Την άμεση καταβολή, και εντόκως, των δεδουλευμένων και καθυστερούμενων οφειλών προς τους εργαζομένους δημοσιογράφους
* Την άμεση καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων καθώς και του επιδόματος αδείας σε όσους συναδέλφους δεν το έχουν λάβει
* Τη διασφάλιση στο μέλλον της.... ομαλής καταβολής των μισθών, δώρων και επιδομάτων.
Καλεί δε όλους τους εργαζόμενους να λάβουν μέρος, δυναμικά και αγωνιστικά, στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Καλεί, επίσης, την εργοδοσία να εξοφλήσει αμέσως τις υποχρεώσεις της και να τηρήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Σε αντίθετη περίπτωση η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική της για ό, τι επακολουθήσει.