ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Πού πήγαν τα λεφτά


του Γιάννη Μακρυγιάννη / protothema.gr


Για δύο πράγματα ψάχνουμε εδώ και ένα χρόνο απεγνωσμένα σε αυτή τη χώρα:
πού πήγαν τα λεφτά και κάποιον να βάλουμε φυλακή. Να σας αναφέρω λοιπόν ένα παράδειγμα, που απαντάει και στα δύο ερωτήματα. Τα λεφτά πήγαν με ευθύνη των κυβερνήσεων σε περιπτώσεις σαν την ΑΕΚ. Με βάση την υπόθεση, που θα δούμε παρακάτω άνθρωποι για φυλακή (πρέπει να) υπάρχουν και στις δύο πλευρές, και στις εκάστοτε κυβερνήσεις, ιδίως εκείνη του ΠΑΣΟΚ το 2004, αλλά και στην ΑΕΚ.

Πώς έχει η ιστορία της ελληνικής τρέλας και απίστευτης λαμογιάς; Το 2004 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βουτηγμένη στη διαφθορά έδωσε το ΟΚ να ενταχθεί η ΑΕΚ - κι άλλες ομάδες - στο περιβόητο άρθρο 44. Για να μη διαλυθούν λέει κάποιες ποδοσφαιρικές ομάδες. Στο όνομα αυτής της διακήρυξης τα.... κονόμησαν χοντρά ουκ ολίγα λαμόγια.

Το άρθρο 44 του νόμου 1892/90 δίνει τη δυνατότητα σε προβληματικές ανώνυμες εταιρείες να εξυγιανθούν και να αναπτυχθούν - λέει.

Η υπαγωγή στο άρθρο 44 μπορεί να επιτευχθεί εάν οι πιστωτές του 60% μιας χρεωμένης ανώνυμης εταιρείας, ζητήσουν τη μείωση και ρύθμιση των χρεών σε ποσοστό που θα αιτηθούν. Σ' αυτήν την περίπτωση υποχρεώνονται και οι υπόλοιποι πιστωτές να αποδεχτούν τη μείωση των χρεών στο ποσοστό που αιτήθηκαν οι βασικοί πιστωτές!

Για παράδειγμα, αν το συνολικό χρέος μιας εταιρείας είναι 10 ευρώ και το 60% των πιστωτών συμφωνούν να εισπράξουν το ένα, υποχρεώνεται και το υπόλοιπο 40% των πιστωτών να το δεχτεί.

Χωρίς πολλά λόγια, στην περίπτωση της ΑΕΚ το δημόσιο χάρισε στην ΑΕΚ τότε περί τα 28 εκατομμύρια ευρώ – για τους υπόλοιπους πιστωτές το πρόβλημα είναι άλλο, εδώ μας ενδιαφέρει το συμφέρον του δημοσίου.

Τι συνέβη από τότε; Η ΑΕΚ έφτασε να οφείλει το 2010 στο δημόσιο 70.669.618,74 ευρώ! Το ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης επίσημα στη Βουλή! Κάπως έτσι είναι η κατάσταση και με τον ΠΑΟΚ και άλλες ομάδες. Στεκόμαστε στην ΑΕΚ γιατί πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε έκθεση ελεγκτών, που κατέδειξε τη δράση απίστευτων κυκλωμάτων, τα οποία λυμαίνονταν τα ταμεία της ομάδας. Τι έχει γίνει για όλα αυτά; Που είναι η πολιτική ή και ποινική ευθύνη όσων νομοθετούν με αυτό τον τρόπο και δεν ελέγχουν στη συνέχεια τίποτα, αλλά αφήνουν τους απατεώνες να πλουτίζουν σε βάρος του δημοσίου;

Τώρα κάποιοι ξανασυζητούν να υπαχθεί η ΑΕΚ στο άρθρο 44! Για να συνεχίσουν οι έξυπνοι παράγοντες του ποδοσφαίρου να τρώνε σε βάρος των κορόιδων οπαδών και πολιτών… Καληνύχτα...