ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Διασπαστική πρόταση στο Τηλέραμα του Φιλιππόπουλου


Ως διασπαστική χαρακτηρίζεται η συμπεριφορά και η στάση που αποφάσισαν να κρατήσουν οι εργαζόμενοι στο Τηλέραμα απέναντι στην διοίκηση των Αττικών Εκδόσεων τη στιγμή που υπάρχει απεργία και το πιθανότερο είναι να υπάρξει κλιμάκωσή της. Για το θέμα γράφει σχετικά η Διακλαδική Πρωτοβουλία ΜΜΕ:

«Η τακτική του” διαίρει και βασίλευε” προχωράει στις Αττικές Εκδόσεις. Η πρώτη νίκη του Φιλιππόπουλου είναι η στάση και η συμπεριφορά των εργαζομένων στο Τηλέραμα. Ο ατομικός δρόμος όμως οδηγεί στη συλλογική ήττα. Ακολουθεί η διασπαστική πρόταση που έστειλαν οι εργαζόμενοι στο Τηλέραμα στη διεύθυνση της εταιρείας:
Aντιπρόταση εργαζομένων προς το ιδιωτικό συμφωνητικό του κου Φιλιππόπουλου Η πρόταση όλων των εργαζομένων από το Τηλέραμα είναι να στείλουμε ένα νέο ιδιωτικό συμφωνητικό ως εξής: Ότι με την προϋπόθεση ότι δεν πειράζεται η συλλογική σύμβαση εργασίας, οι συνθήκες εργασίες και δεν υπάρξει εκ περιτροπής εργασία εμείς οι εργαζόμενοι αποφασίζουν να.... υπογράψουν ένα δικό τους ιδιωτικό συμφωνητικό με το οποίο γίνεται σαφές ότι στηρίζουν την επιχείρηση στην οικονομική της δυσχέρεια και εφόσον έχει ανάγκη από χρήματα για να λειτουργήσει είμαστε διατεθειμένοι για 9 μήνες να τις παρέχουμε οικιοθελώς υπό τύπου ενίσχυσης το 10% του μισθού μας. Οι εργαζόμενοι διατηρούν το δικαίωμα να αποφασίσουν για την παράταση αυτής της πρότασης. Η πρόταση αυτή είναι προαιρετική προς την υπογραφή της από τους εργαζόμενους και επίσης εάν συμφωνήσουν όλοι θα την δημοσιοποιήσουμε μαζί με το ιδιωτικό συμφωνητικό του κου Φιλιππόπουλου σαν πληρωμένη διαφήμιση προς τον τύπο ώστε να δούμε και τις πραγματικές του προθέσεις. Θα θέλαμε εάν η Ένωση συμφωνεί και ο δικηγόρος μας είναι σύμφωνος θα σας στείλουμε και προσχέδιο του ιδιωτικού συμφωνητικού που προτείνουμε… Πρώτα όμως θα θέλαμε να έχουμε αφενός μεν την έγκριση της Ένωσης και αφετέρου την ενημέρωση και έγκριση της πρότασης από τους συναδέλφους στις Αττικές εκδόσεις. Σημείωση: Απλά για την πρότασή μας θα θέλαμε την άμεση ενεργοποίησή σας προκειμένου να προλάβουμε τις πιθανές υπογραφές πολλών εργαζομένων που έχουν περιθώριο ως αύριο να καταθέσουν το συμφωνητικό τους στο λογιστήριο. Ευχαριστούμε”
Συνάδελφοι, εμείς δεν παζαρεύουμε τα διαιώματα μας! Απεργούμε και αγωνιζόμαστε! Αυτή είναι η δική μας αντιπρόταση στους εργοδοτικούς εκβιασμούς!»