ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Πρώην και νυν στελέχη της Ελευθεροτυπίας στη λίστα για την ΕΡΤ

Η υπόθεση για τον διαγωνισμό των συμβασιούχων δεν συζητήθηκε την περασμένη Τρίτη στο ΔΣ της ΕΡΤ, αφού υπήρξε παρερμηνεία της δήλωσης Χυτήρη περί «οικογενειοκρατίας» και κόπηκαν όσοι υποψήφιοι είχαν συγγενικά πρόσωπα στην ΕΡΤ. Συνολικά, από τους 170 δημοσιογράφους οι 24 είχαν συγγενικές σχέσεις με εργαζομένους στην ΕΡΤ και από τους 9 ηχολήπτες οι τρεις.
Η αντίδραση της ΠΟΣΠΕΡΤ ήταν έντονη και τελικά ο Τ. Χυτήρης εξήγησε ότι λέγοντας πως δεν θα προσλαμβάνονται τα παιδιά των εργαζομένων στην ΕΡΤ εννοούσε πως δεν θα δημιουργούνται θέσεις ειδικά για τους συγγενείς. Αντιθέτως, όπως είπε, σε έναν διαγωνισμό μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει και η επιλογή πρέπει να γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια.
Η διαδικασία αξιολόγησης θα γίνει εκ νέου, χωρίς τον αποκλεισμό της εμπλοκής των «συγγενών», δίχως όμως αυτό να σημαίνει ότι θα πριμοδοτηθούν έναντι των άλλων. Η λίστα πάντως κρύβει εκπλήξεις, καθώς πράσινο φως -σύμφωνα με την αξιολόγηση- υπάρχει για πρώην και νυν στελέχη της «Ελευθεροτυπίας», έναν πολιτικό συντάκτη από την «Καθημερινή» και έναν διευθυντή ραδιοφωνικού σταθμού, με την προϋπόθεση πως θα παραιτηθεί από τη συγκεκριμένη θέση...
Επίσης, αν και αποκρούστηκαν πολλές (όχι όλες) από τις πιέσεις των πολιτικών, δεν συνέβη το ίδιο με γνωστό ίδρυμα που έχει απλώσει ρίζες στην ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια.

από το Παρόν / Τυπολογίες