ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Εξι μήνες απλήρωτοι έκλεισαν οι εργαζόμενοι στην Απογευματινή

Ραντεβού στα δικαστήρια δίνουν οι εργαζόμενοι της Απογευματινής. Σήμερα Δευτέρα (17/01) και μεθαύριο Τετάρτη (19/01) εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι συντάκτες της αντίστοιχα, ζητώντας την προσωρινή επιδίκαση των δεδουλευμένων τους. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι της Απογευματινής πλέον έχουν κλείσει έξι ολόκληρους μήνες απλήρωτοι, και μετά την πρώτη κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και τις πρώτες αγωγές, έχουν προχωρήσει σε νέα ασφαλιστικά αγωγές και μηνύσεις για το σύνολο των δεδουλευμένων τους, αλλά και για το δώρο Χριστουγέννων το οποίο ο Σαραντόπουλος δεν κατέβαλε και κρύφτηκε για να αποφύγει το αυτόφωρο.
Η επόμενη μεγάλη δικαστική μάχη θα δοθεί στις 2 Φεβρουαρίου, οπότε εκδικάζεται η αίτηση πτώχευσης που έχει καταθέσει η εταιρεία "Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ". Ο Γολγοθάς των εργαζόμενων της Φειδίου όμως δεν σταματά εκεί, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τρεις με τέσσερις μήνες αργότερα.
Στο μπλογκ freeapog (που πήρε πάλι μπροστά) οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη ενώ περιμένουν και.... θεωρούν αυτονόητη την ηθική και υλική στήριξη των σωματείων τους. Κι αυτό προκειμένου να αντέξουν και να μην υποκύψουν στην επιχείρηση εξόντωσης τους, καθώς είναι προφανές ότι με όπλο την πείνα η διοίκηση της επιχείρησης προσπαθεί να τους αναγκάσει να παραιτηθούν από τα νόμιμα δικαιώματα τους.