ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

Προς 24ωρη απεργία σε Αλαφούζο και Αττικές ΕκδόσειςΣε έκτακτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ, συζητήθηκαν οι ραγδαίες εξελίξεις με στόχο την κατάργηση των ΣΣΕ στην πράξη με μειώσεις μισθών και την καθιέρωση της εκ περιτροπής εργασίας στον όμιλο ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ, στις Αττικές Εκδόσεις και στην Εκδοτική Βόρειας Ελλάδας.
Είναι προφανές ότι η μεθοδευμένη στόχευση της εργοδοσίας επικεντρώνεται πλέον στην πλήρη αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και την δημιουργία συνθηκών Μεσαίωνα σε όλες τις εκφάνσεις της ατομικής και συλλογικής δραστηριότητας. εφαρμόζοντας μεταξύ άλλων και την εκ περιτροπής εργασία με αποτέλεσμα να μειώνονται στο ελάχιστο οι ώρες και οι ημέρες εργασίας και αντίστοιχα οι αποδοχές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ¨Ομιλος Αλαφούζου που εφαρμόζει ήδη στους τεχνικούς (φωτοσύνθεση, πιεστήριο, σελιδοποίηση) και έπεται συνέχεια για διοικητικούς και δημοσιογράφους, Απόλαυσαν, δηλαδή, τα μέχρι τώρα κέρδη και επιχειρούν να....φορτώσουν τις ζημιές και να συντηρήσουν την κρίση ενός οικονομικού συστήματος που καταρρέει με την εξαθλίωση, με την αυθαιρεσία και την έξω από κάθε έννοια δικαίου και κοινωνική ηθική εκφοβιστική τακτική. Η οικονομική κρίση δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να εκμεταλλεύεται και να ευτελίζει τον συνάνθρωπο του.
Η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα και με πνεύμα αλληλεγγύης να σταθεί με κάθε τρόπο απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις. Καλεί τα Δ.Σ. των Ενώσεων όλου του κλάδου να αποφασίσουν την δυναμικές κινητοποιήσεις -σε κάθε επιχείρηση όπου εκδηλώνονται παρόμοιες πρακτικές, να αποφασίσουν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου στον όμιλο ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ και την συμμετοχή τους στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στο σύνολο των δραστηριοτήτων των Αττικών Εκδόσεων.
Καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν δυναμικά και μαζικά στις αυθαίρετες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας.