ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Κύμα αυθαίρετων απολύσεων στα media της Κρήτης


Τι καταγγέλλει η ΕΣΗΕΠΗΝ
για τις απολύσεις της
Μαρίας Καλλέργη
και του Μηνά Αλμπαντάκη
στην εφημερίδα ΤΟΛΜΗ


Γράφαμε χθες για την αναταραχή που επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης της Κρήτης, σχετικά με τα σχέδια των εργοδοτών και τις απολύσεις στην εφημερίδα ΤΟΛΜΗ του Ηρακλείου. Δυστυχώς μια ανακοίνωση της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων έρχεται να επιβεβαιώσει τα γραφόμενά μας.
Όπως αναφέρεται στην καταγγελία «η εφημερίδα του Ηρακλείου ΤΟΛΜΗ μετατρέπεται σε πεδίο εργασιακών πειραμάτων και επιχειρησιακών σχεδίων από μαθητευόμενους μάγους που αναλαμβάνουν εργολαβικά να δημιουργήσουν Δίκαιο με δικούς τους νόμους και κανόνες, απολύοντας εργαζόμενους χωρίς λόγο και αιτία και στέλνοντας μήνυμα υποταγής και.... υπακοής στους νεότερους συναδέλφους, στις επιχειρηματικές επιδιώξεις του ιδιοκτήτη της».

Η ΕΣΗΕΠΗΝ καταγγέλλει ότι λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του νέου διευθυντή συνεκδότη της εφημερίδας Γιώργου Δημητρίου με το συντακτικό προσωπικό, απολύθηκαν η αρχισυντάκτρια της ΤΟΛΜΗΣ Μαρία Καλλέργη και ο αθλητικός συντάκτης Μηνάς Αλμπαντάκης.
Η Μαρία Καλλέργη απολύθηκε γιατί «αντιμίλησε» στον εκδότη, στη διάρκεια της συνάντησης και ο Μηνάς Αλμπαντάκης απολύθηκε χωρίς καν τα προσχήματα, αν και απών από τη συνάντηση, επειδή δεν συναίνεσε σε υποχρεωτική άδεια κι επειδή προέταξε το συμφέρον της ομαλής πορείας του αθλητικού τμήματος από τις επιδιώξεις του λογιστηρίου.
Η ΕΣΗΕΠΗΝ καταγγέλλει ότι 14 μήνες μετά την προηγούμενη κρίση στην εφημερίδα που είχε ως αποτέλεσμα να απολυθούν τότε άλλοι δυο συντάκτες η ιδιοκτησία της ΤΟΛΜΗΣ επιχειρεί προσχηματικά να δημιουργήσει νέα δεδομένα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες και όπως ακούγεται στα δημοσιογραφικά γραφεία του Ηρακλείου, οι εκδότες της περιοχής για πρώτη φορά κάθισαν να κουβεντιάσουν και βρήκαν πως το εργατικό κόστος ευθύνεται για τη μείωση της κερδοφορίας τους…
Η ανακοίνωση του δ.σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ προειδοποιεί ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ του Ηρακλείου και της Κρήτης δεν θα αφήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα και τις κατακτήσεις χρόνων να γίνουν βορά στα χέρια ανθρώπων που στο πέρασμα τους έχουν αφήσει σαφή δείγματα γραφής.

Y.Γ. Δημοσιεύουμε άλλη μία επιστολή για το θέμα των απολύσεων στην ΤΟΛΜΗ:
«Μετά τον αθλητικό συντάκτη Μηνά Αλμπαντάκη ακολούθησε η αρχισυντάκτρια Καλλέργη Μαρία (απλή συνωνυμία με τον εκδότη Σπύρο Καλλέργη), ακολούθησε η μη ανανέωση σύμβασης μιας γυναίκας από το τμήμα διόρθωσης και είναι ήδη σε "αναγκαστική" άδεια, 3 άτομα...Πόσοι ακόμα θα ακολουθήσουν άραγε? 4% λέει το νομοσχέδιο ..όχι 40%!!!
Τα κάνουν πρώτα αυτοί μπάχαλο και μετά την πληρώνουν οι εργαζόμενοι των 700 και 800 ευρώ! Ντροπή!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ»