ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Μελιτζάνες Blues

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΞΑΝΘΑΚΗ

Οπως βάδιζα στο Γκάζι, έπεσα πάνω στην αφίσα του Stevie Ray Vaughn! Ετσι μου φάνηκε στην αρχή όπως κράταγε την κιθάρα, γέρνοντας λίγο προς τα εμπρός, έτοιμος για ηλεκτρικά σόλα. Αλλά κοίταξα λίγο καλύτερα και είδα ότι δεν είχε αναστηθεί ο αμερικάνος θρύλος.
Το συγκρότημα Blues Report (εκ του ρεπορτάζ) κάνει πάταγο όπου εμφανίζεται. Πρωταγωνιστής στην εικόνα δεν ήταν άλλος από τον ρεπόρτερ του «Alter» Νίκο Τσιαμτσίκα. Τον άνθρωπο που έχουμε συνηθίσει να μας ενημερώνει για τις τιμές των λαχανικών και για την ακρίβεια στην κρεαταγορά. Και πώς κολλάγανε όλα αυτά με μια βραδιά μπλουζ σε γνωστό αθηναϊκό κλαμπ;
«Αντε ντε!» μου απαντάει ο Νίκος Τσιαμτσίκας σκασμένος στα γέλια. «Λογικό είναι να βλέπει την αφίσα ο άλλος και να αναρωτιέται: "Εγώ ακούω μπλουζ χρόνια τώρα. Αυτός ο παπάρας που λέει για τα μελιτζανάκια, τι θα μου παίξει;" Βλέπεις, δεν αντιστοιχεί η δημόσια εικόνα μου στη φιγούρα του μπλούζμαν. Ευτυχώς, στο τέλος επικρατεί η περιέργεια κι έρχεται ένα σωρό κόσμος, γεμίζουν όλα τα μαγαζιά που παίζουμε».
Οπως γέμισε το «Rodeo» πριν από έναν μήνα, όπως αναμένεται να γεμίσουν το.... «Primitive» (Σαρρή 41, Ψυρρή) στις 15 του μήνα και το «After Dark» (Ιπποκράτους και Διδότου) στις 28.
Εκεί θα εμφανιστεί ο Νίκος Τσιαμτσίκας με τους Blues Report (εκ του reportage βεβαίως!), το εξαμελές συγκρότημά του, που δονεί τη σκηνή.
Και μια λεπτομέρεια: Η σχέση του δημοσιογράφου με τη μουσική δεν είναι επιδερμική. Αν υπολογίσει κανείς ότι αδερφός της μητέρας του είναι ο δεξιοτέχνης Τάκης Σούκας, καταλαβαίνετε ότι σόι πάει το βασίλειο!


Αναδημοσίευση από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία