ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Μετά τον Σαββόπουλο και τον Ντίλαν, ο Μακρυγιάννης!



Είναι γνωστό ότι όλοι κρύβουμε μέσα μας έναν ποιητή… Από τον κανόνα αυτό δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση ο πολιτικός συντάκτης Γιάννης Μακρυγιάννης. Το ανακαλύψαμε διαβάζοντας ένα άρθρο του στο protothema.gr όπου παραφράζει στίχους από Σαββόπουλο Ντίλαν. Εικάζουμε ότι ο Μακρυγιάννης αφιερώνει τους στίχους του στην.... κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ειδικά στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.
Ακολουθεί το άρθρο(;) του Γιάννη Μακρυγιάννη:
«Άγγελος εξάγγελος»
Οκτώβριος 2009 – Μάιος 2010. Εκλογές και μετεκλογική πορεία. Χρησιμοποιώ επιλεκτικά και παραφράζω στίχους από το εκπληκτικό «Άγγελος εξάγγελος» του Σαββόπουλου – διασκευή του κομματιού του Μπομπ Ντίλαν.

«Άγγελος εξάγγελος, μας ήρθε από μακριά… δεν ήξερε καθόλου, μα καθόλου να μιλά… Τα νέα που μας έφερε ήταν όλα μια ψευτιά… μα ακούγονταν ευχάριστα στ’ αυτί μας… Γιατί έμοιαζε μ’ αλήθεια η κάθε του ψευτιά… κι ακούγοντάς τον ησύχαζε η ψυχή μας… Έστησε το κρεβάτι του πίσω από την αγορά… κι έλεγε καλαμπούρια στην ταβέρνα… μπαινόβγαινε κεφάτος στα κουρεία και στα λουτρά… και χάζευε τα ψάρια μες στη στέρνα… Ώσπου κάποιο βραδάκι, βρε τι του ’ρθε ξαφνικά… κι άρχισε να φωνάζει με μανία… Τα πόδια μου καήκανε σε αυτή την ερημιά… Η νύχτα εναλλάσσεται με νύχτα… Τα νέα που σας έφερα σας χάιδεψαν τα αυτιά, μα απέχουνε πολύ απ’ την αλήθεια… Αμέσως καταλάβαμε τι πήγαινε να πει… Και του ’παμε να φύγει μουδιασμένα…».

Εβγήκαμε, λοιπόν, στους δρόμους τρελαμένοι… Αν ήτανε τη νύχτα να μη διαλύσει, τουλάχιστον μαζί του ας είχε και κεριά… Αν ήτανε σκοτάδι περισσότερο να φέρει, τουλάχιστον ας το ’λεγε απ’ την αρχή… Αφού δεν είχε νέα ευχάριστα να πει, τουλάχιστον τα ψέματα ας άφηνε στην άκρη…
Καληνύχτα και όνειρα γλυκά… Αυτά κανένας δεν μπορεί να μας τα πάρει…