ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Η χορτασμένη ψείρα και η κυβέρνηση των (άνεργων) βιομηχάνων


Βιομήχανοι και πολιτικοί
αλληλοκατηγορούνται για διαπλοκή…


Μετά τις προκλήσεις και τις αθλιότητες των πολιτικών σε σχέση με τους ρουσφέτουπαλλήλους τους στη Βουλή έχει θράσος και μιλάει ο προέδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Οι πολιτικοί έχουν απαξιωθεί τόσο πολύ που ακόμη και ο άνεργος βιομήχανος «ξεψάρωσε» επικρίνοντάς τους ενώ πρότεινε τη δημιουργία ενός νέου σχηματισμού «από τις δυνάμεις της επιχειρηματικής γνώσης και της επιχειρηματικής τόλμης και πράξης» που προφανώς, σύμφωνα με το Δασκαλόπουλο, θα σώσει τη χώρα…. Οπως είπε, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του, «πρέπει να μεταγγίσουμε μία νέα ιδεολογική και θεσμική βάση στην κοινωνία και στο ίδιο το πολιτικό σύστημα. Αυτή θα είναι η πραγματική Νέα Μεταπολίτευση και αυτή μπορεί να πυροδοτηθεί μόνο από την πραγματική οικονομία, από τις δυνάμεις της επιχειρηματικής γνώσης, τόλμης και δράσης».
Ο Δασκαλόπουλος στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ είχε χαρακτηρίσει τα.... κόμματα «διαπλεκόμενα με το κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο της Μεταπολίτευσης» υποστηρίζοντας ότι «είναι προφανής η απροθυμία όλων των κομμάτων να κόψουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται», γιατί «αισθάνονται ότι η συρρίκνωση του Κράτους και η ανεμπόδιστη ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και οικονομίας, θα συρρίκνωνε την εξουσία τους -άρα και τα προνόμιά τους».

Οι δηλώσεις Δασκαλόπουλου ξύπνησαν τους πολιτικούς που αντέδρασαν έντονα επιστρατεύοντας και τη σοφία του λαού. «Χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο γιακά» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, κατά την διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής, που ξέσπασε λέγοντας: «Την πολιτική δεν μπορούν να την κρίνουν και να την αλλάξουν επιχειρηματίες βουτηγμένοι στη διαπλοκή, που αφού επί χρόνια κατασπατάλησαν κρατικούς πόρους, προστατευόμενοι από κρατικές συνθήκες, τώρα ανακάλυψαν και ισχυρίζονται ότι η ελεύθερη οικονομία από μόνη της _ ακόμα και στις δύσκολες συνθήκες βέβαια, ζητούν από το κράτος να βοηθήσει την ελεύθερη οικονομία_ μπορεί να δώσει τη λύση του προβλήματος».

«Για «ανοίκειες και αήθεις επιθέσεις κατά του κύρους του Κοινοβουλίου, που εκπορεύονται από πομπούς μηνυμάτων, που χρησιμοποιούν δημόσια αγαθά» έκανε λόγο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Τζαβάρας, ενώ η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε ότι οι βιομήχανοι «παρεμβαίνουν με ξετσίπωτο τρόπο». Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Τσούκαλης έκανε λόγο για τη «γέννηση του βιομήχανου- Σωτήρα της χώρας».