ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Η ΕΣΠΗΤ καταγγέλλει απολύσεις στη Δέσμη Εκδοτική




Aπάντηση
της εταιρείας
για τα
περί απολύσεων
στο Αθηνόραμα



Πολύ βαρύ το κλίμα στη Δέσμη Εκδοτική καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία του περιοδικού "Αθηνόραμα", ανέστειλε τη λειτουργία του περιοδικού "Ευ Ζην" και, όπως καταγγέλλεται από την ΕΣΠΗΤ, «έχει ήδη απολύσει 5 εργαζόμενους από τον όμιλο, ανάμεσα στους οποίους και τα μέλη της Ενωσης, Δέσποινα Αγγελοπούλου και Βασιλική Νταλακώστα» Σύμφωνα με τηνΈνωση Συντακτών Περιοδικού - Ηλεκτρονικού Τύπου «η εταιρεία έχει εξωθήσει σε αποχώρηση μία ακόμη εργαζόμενη που καλυπτόταν από προστασία μητρότητας». Και.... όλα αυτά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «σε ένα κερδοφόρο εκδοτικό συγκρότημα που λειτουργεί με οριακή σύνθεση προσωπικού και απασχολεί τους εργαζόμενους υπερωριακά, χωρίς πρόσθετη αμοιβή, για την παραγωγή μιας σειράς από εκδόσεις».

Απάντηση της «Δέσμη Εκδοτική»

Από την Δέσμη Εκδοτική λάβαμε απάντηση για ανάρτησή μας περί «απολύσεων στο Αθηνόραμα» και για το λουκέτο στο «ΕΥ ΖΗΝ», την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια:

«Ως γνωστόν, η εταιρεία «ΔΕΣΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ» αναγκάστηκε να προβεί στην διακοπή έκδοσης του ζημιογόνου περιοδικού «ΕΥ ΖΗΝ». Παρά την προσπάθεια της, δεν κατέστη δυνατό να απορροφήσει σε άλλα τμήματα το σύνολο των εργαζομένων στο συγκεκριμένο έντυπο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, έναν περιορισμένο αριθμό αναγκαίων απολύσεων, οι οποίες έγιναν με τη σύνεση που επιβάλλει η συγκυρία και με κοινωνική ευαισθησία.
Με έκπληξη όμως διαπιστώσαμε, ότι έχει αναρτηθεί σε διάφορα blogs κείμενο με υπογραφή Συνέλευση Εργαζομένων και με τον παραπλανητικό τίτλο «Απολύσεις στο Αθηνόραμα». Το περιεχόμενο του εν λόγω κειμένου, αφενός μεν δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, αφετέρου δε προκαλεί ζημιά στην εταιρία και βλάπτει την εικόνα του Αθηνοράματος.
Τοποθετούμενοι επ΄αυτού, οφείλουμε καταρχάς, να τονίσουμε ότι κύριο μέλημά μας ήταν να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο το θέμα του προσωπικού που προέκυψε από την διακοπή της έκδοσης του ζημιογόνου περιοδικού ΕΥ ΖΗΝ, κάτι το οποίο θεωρούμε ότι και πετύχαμε με το μικρότερο δυνατό κόστος για όλους.
Σε ό,τι αφορά στην πορεία του τίτλου Αθηνόραμα, δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να τονίσουμε ότι ουδέν πρόβλημα αντιμετωπίζει. Αυτό ισχύει άλλωστε και για το σύνολό της εκδοτικής εταιρείας ΔΕΣΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε., η οποία με σύνεση, ηρεμία και τα απαραίτητα υλικά μέσα, σχεδιάζει με σταθερότητα την αναπτυξιακή της πορεία.
Από τη ΔΕΣΜΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.»