ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Με τίποτε(;) δεν ανεβαίνουν οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων


Φαίνεται πως η εποχή των παχιών αγελάδων τελειώνει για τα κυριακάτικα φύλλα. Η κλιμάκωση της οικονομικής κρίσης, με τα σκληρά μέτρα και τις περικοπές του εισοδήματος του μέσου Ελληνα, έχει αντίκτυπο και στις πωλήσεις των εφημερίδων. Δεν εξηγούνται αλλιώς οι χαμηλές κυκλοφορίες που καταγράφουν εδώ και αρκετές εβδομάδες οι εφημερίδες της Κυριακής.
Παρά τις προσφορές με τα μουσικά cd, τα dvd με τις ταινίες κάθε είδους και τα πολλαπλά ένθετα, οι κυκλοφορίες παραμένουν καθηλωμένες με πτωτικές τάσεις. Παράδειγμα η κυκλοφορία της εφημερίδας Πρώτο Θέμα που πριν από κάποιες εβδομάδες πουλούσε σταθερά περισσότερα από 200.000 φύλλα και τώρα οι πωλήσεις της κινούνται στα επίπεδα των 140.000 - 150.000 φύλλων. Αυτή την Κυριακή το.... Θέμα έδινε την πολύ καλή ταινία Slumdog Millionaire, που σάρωσε τα Οσκαρ του 2009 και παρ΄όλα αυτά όχι μόνο δεν πούλησε τα αναμενόμενα αλλά σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των πρακτορείων, βρέθηκε και στην δεύτερη θέση πουλώντας κοντά στα 145.000 φύλλα.
Στην κορυφή μετά από πολλές εβδομάδες ανέβηκε το ΒΗΜΑ που το αγόρασαν περισσότεροι από 150.000 αναγνώστες. Για την τρίτη θέση στις κυκλοφορίες διαγκωνίζονται η Ελευθεροτυπία και το ΕΘΝΟΣ που πούλησαν κοντά στα 110.000 φύλλα. Ακολουθούν η Καθημερινή με πωλήσεις κοντά στα 105.000 φύλλα και η Real News που έπεσε στα 76.000 φύλλα. Χαμηλές κυκλοφορίες σημείωσαν ο Ελ. Τύπος (35.000) και η Veto (30.000).

Υ.Γ Μήπως είναι καιρός να ξαναγυρίσουν όλοι στη Δημοσιογραφία;