ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Διαγραφή Καραϊβάζ από την ΕΣΗΕΑ μετά τις εγκλήσεις Γεωργίου



Πειθαρχικό:
Αντίθετη στη δημοσιογραφική δεοντολογία
και στις επιταγές του Καταστατικού,
η μαρτυρική κατάθεση υπέρ του εργοδότη
σε δίκη για εργατικές αξιώσεις συναδέλφου



Την προσωρινή διαγραφή 3 μηνών του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενωσης. Tο Πειθαρχικό είχε συνεδριάσει επί των εγκλήσεων του Ευθυμίου Γεωργίου κατά του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι εγκλήσεις του Γεωργίου ανέφεραν.... μεταξύ άλλων :
«Στον δικαστικό μου αγώνα με τον ΑΝΤ1 για την παράνομη και καταχρηστική απόλυσή μου - όπως την χαρακτήρισε με ανακοίνωσή του, σύσσωμο το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και όπως την αποδέχτηκε το δικαστήριο, που με δικαίωσε σε πρώτο βαθμό - κατέθεσε μάρτυς υπέρ της εργοδοσίας ο δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ Γ. Καραϊβάζ. Σας παραθέτω αυτούσια την κατάθεσή του με την οποία εναρμονίζεται πλήρως (και επί λέξει στο μεγαλύτερό της μέρος) με τα επιχειρήματα της εργοδοσίας. Τον θέτω στη κρίση σας, για αντισυναδελφική συμπεριφορά, κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού μας και των Αρχών Δεοντολογίας.»

Ο Καραϊβάζ απολογούμενος, ενώπιον του ΠΠΣ, είπε μεταξύ άλλων:
«Δεν είχα καμία απολύτως ωφέλεια σε επίπεδο οικονομικό. Θέλω να επισημάνω ότι σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να παρεμβληθώ και δεν παρεμβλήθη στη διαμάχη μεταξύ Ευθύμιου Γεωργίου και ΑΝΤ1. Έκανα μια ένορκη εξέταση μάρτυρα, χωρίς να αναφέρομαι στα διαδικαστικά της διένεξης, επικεντρωμένη αποκλειστικά σε όσα κατά τη γνώμη μου στρεβλά μου καταμαρτυρούσε ο συνάδελφος και υιοθετήθηκαν εν μέρει σε μια δημόσια δικαστική απόφαση. Για το συγκεκριμένο λόγο δεν περιέχεται καμία αναφορά στο όνομα του κ. Γεωργίου και για το λόγο αυτό επέλεξα την ένορκη κατάθεση και όχι την αυτοπρόσωπη παρουσία. Αν ήθελα να παρεμβληθώ, άλλωστε, θα το έκανα από τον πρώτο βαθμό. Όμως, μέχρι τότε, το όνομά μου ούτε είχε αναμειχθεί, ούτε είχε συκοφαντηθεί…».

Το ΠΠΣ αποφάνθηκε ότι «θεωρείται αντίθετη στη δημοσιογραφική δεοντολογία και στις επιταγές του Καταστατικού, η μαρτυρική κατάθεση υπέρ του εργοδότη σε δίκη για εργατικές αξιώσεις συναδέλφου» και με ψήφους με ψήφους 4 έναντι 1 επέβαλε στον Καραϊβάζ την ποινή της προσωρινής διαγραφής 3 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ..

Υπέρ του Μάκη Γεωργίου στο ΠΠΣ κατέθεσε ο Βασίλης Χήτος ενώ για τον Καραϊβάζ κατέθεσαν οι Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, Κώστας Τάτσης και Μανώλης Ασαριώτης.