ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Ο Πρόδρομος, τα κομματόσκυλα της ΕΡΤ και η χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας



Κομματική δίωξη βλέπουν κάποιοι στην ΕΡΤ αναφερόμενοι στην απόφαση του «πράσινου» ΔΣ της κρατικής τηλεόρασης να μην ανανεώσει στον Πρόδρομο Παπαηλιόπουλο τη σύμβαση του διευθυντή σύνταξης της Διεύθυνσης Ειδήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης.
Φαίνεται όμως πως κάποιοι ξεχνάνε ότι η πρόσληψη του Παπαηλιόπουλου έγινε με το καθεστώς πρόσληψης Προσωπικού Ειδικών Θέσεων (Π.Ε.Θ.) δηλαδή με το.... γνωστό τρικ πρόσληψης ημετέρων (είτε πράσινων είτε γαλάζιων) στο Μέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Φαίνεται πως κάποιοι παραβλέπουν το γεγονός πως ο Παπαηλιόπουλος πήγε κομματικά και μέσω της παρέας και των κολλητών στην κρατική τηλεόραση.
Θα συμφωνήσουμε ότι ο Παπαηλιόπουλος και καλό παιδί είναι και φιλότιμος και ευσυνείδητος και εργατικός δημοσιογράφος. Όλα αυτά όμως δεν αρκούν να σε κάνουν διευθυντή στην ΕΡΤ όπου πρέπει να έχεις και κομματικά διαπιστευτήρια και φίλους στην (όποια) κυβέρνηση για να τοποθετηθείς σε κάποιο νευραλγικό πόστο. Γνωρίζετε πόσοι πιο καλοί, εργατικοί και ευσυνείδητοι από τον Παπαηλιόπουλο υπάρχουν; Πάρα πολλοί. Δεν έγιναν όμως διευθυντές και ούτε πρόκειται να γίνουν γιατί απλά δεν έχουν ή δεν θέλουν να έχουν πρόσβαση στην εκάστοτε εξουσία.
Αυτά για να μην παρεξηγηθούμε ισχύουν και για τη ΝΔ και για το ΠΑΣΟΚ. Και είμαστε σίγουροι ότι τη θέση του Παπαηλιόπουλου και τον παχυλό μισθό του θα τα πάρει κάποιο πράσινο κομματόσκυλο (ετοιμάζονται ήδη) και που σίγουρα δεν θα είναι καλύτερος από τον Πρόδρομο. Το αντίθετο…

Ο Πρόδρομος Παπαηλιόπουλος έστειλε και επιστολή στην προεδρία της Δημοκρατίας και σε όλα τα κόμματα και τους ευχαριστεί για την συνεργασία. Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του που δείχνει ότι αυτός τουλάχιστον έχει ήθος:

«Μετά από 2,5 χρόνια στο «τιμόνι» του πολιτικού ρεπορτάζ της ΝΕΤ, το Δ.Σ. της ΕΡΤ με ψήφους 6-4 και ένα λευκό αποφάσισε ότι δεν μπορώ να συνεχίσω το δημοσιογραφικό μου έργο στην εταιρία. Προφανώς οι υπηρεσίες μου, τις οποίες και ασκώ συνεχώς στην δημοσιογραφία από το 1984, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Για τυχόν λάθη ή παραλείψεις τονίζω, σε ότι με αφορά, πως δεν υπήρξε σκοπιμότητα. Οι δρόμοι μας θα ξανασυναντηθούν. Σας ευχαριστώ θερμά για την συνεργασία.
Μετά τιμής
Πρόδρομος Παπαηλιόπουλος
Δημοσιογράφος»