ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Φουλ για νέος Λαμπράκης πάει ο Θέμος




Κέφια είχε ο... Ααρών Λαυρεντίου στο kourdistoportocali του Μπόνιου. Γράφει για τη γνωστή ιστορία της διαμάχης των μετόχων στο Πρώτο Θέμα:

"Πήδα την κάθε εξουσία κάθε μέρα για να σου κάθεται μια ζωή ανάσκελα...Πρώτα πυροβολούμε και μετά συζητάμε..."
Εγκεφαλικό έπαθαν στο Ψυχικό, στην οικογένεια Μπόμπολα, οταν διάβασαν τη στήλη του Θέμου στην εφημερίδα που οι ίδιοι έχουν τη πλειοψηφία.

Δεν ήταν μόνο οι Μπόμπολες που σοκαρίστηκαν αλλά και οι υπόλοιποι Κορλεόνε -παραδοσιακοί εκδότες, που βλέπουν τον απρόβλεπτο Αναστασιάδη να σαρκάζει στο πρόσωπο των μεγαλοκατασκευαστών, ολάκερη τη παραδοσιακή φαμίλια των εκδοτών. Τον δανειάκια Ψυχάρη, την ροκού Μάνια Τεγοπούλου, τον κοσμικό Δημήτρη Ρίζο, τον μονοπύθμενο Αλαφούζο, τον συνεπή με την εφορία Κουρή και πάει λέγοντας. Εσπασαν τα τηλέφωνα των Μπομπολαίων, σ όλη τη διάρκεια του.... Σαββατοκύριακου:

-Πρέπει να τον λιώσεις για την Τιμή των Πρίτζι, είμαστε μαζί σου και τα σχετικά.

Ενας μετά τον άλλο οι εκδότες έδιναν κουράγιο στους Μπόμπολες και τους υπόσχονταν βοήθεια για να αντιμετωπίσουν τον "θρασύ" Αναστασιάδη.
Αλλα και ο Θέμος δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Μαζί με τον συνεταίρο του Τάσο Καραμήτσο, βρισκόντουσαν σε ανοιχτή γραμμή με αντιπάλους Κορλεόνε των εκδοτών και συζητούσαν όλα τα ενδεχόμενα. Ως αργά το βράδι της Κυριακής υπήρχε αισιοδοξία, οτι αυτοί θα είναι οι νικητές του πολέμου: Ηταν σχεδόν σίγουροι οτι ο Μπόμπολας θα δεχθεί να τους πουλήσει το ποσοστό του (70%) μ ένα ποσό κοντά στα 18 εκατομμύρια.

Μόνο που πλέον το θέμα έχει ξεφύγει απο τα στενά οικονομικά πλαίσια. Είναι πλέον θέμα τιμής. Ο Θέμος βγαίνει και λέει στους Μπόμπολες ανοιχτά "κύριοι σας πηδάμε"!
Θα καταπιούν αυτή τη ταπέινωση οι Μπόμπολες για 18-20 εκατομμύρια η θ απαντήσουν με γαλλικά: "Δεν γαμιέσαι εσύ και ο γρύλος σου!..."
Θα πουλήσουν την εφημερίδα στο δίδυμο Θέμο-Καραμήτσο η θα τους απολύσουν;

Τα πράγματα κρέμονται σε μια κλωστή. Αν ο Θέμος βγει νικητής και σ αυτό το πόλεμο παει φουλ για νέος Λαμπράκης. Ολες οι κυβερνήσεις θα του κάνουν πίπες, θα προσκυνάνε το νέο Μεγάλο Αφεντικό.
Γειασάν τον Θέμο τον Αυτοκράτορα, θα ψιθυρίζουν γονυπετείς οι πολιτικές μας πόρνες. Οπως κάνουν δεκαετίες τώρα οι ξετσίπωτοι πολιτικοί μας με τα παραδοσιακά αφεντικά των ΜΜΕ.

Αν ο Θέμος χάσει αυτή τη μάχη, δεν θα υποστεί δα και πανωλεθρία. Θα στήσει την επόμενη εφημερίδα αφήνοντας πίσω του (με πόνο ψυχής είναι αλήθεια) το "Πρώτο Θέμα".
Μόνο που για τους Μπόμπολες αν υποκύψουν και πουλήσουν θα πρόκειται για ταπεινωτική ήττα και μάλιστα μέσα στο σπίτι τους.
Αν τους τσαλακώσει ο Θέμος, με τι απίδια θ αντικρύζουν ακόμη και τον Μήτσο τον Ρέππα ή τους πρωθυπουργούς; Με τι απίδια θα διεκδικούν δημόσια έργα και δουλειές μουσαντένιες;
Η μάχη είναι συναρπαστική και δεν έχουμε παρά να το διασκεδάσουμε...

από http://www.kourdistoportocali.com