ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Η ΕΣΗΕΜ-Θ προειδοποιεί με κινητοποιήσεις


Αντιδρά στις περικοπές
μισθών που έγιναν
σε ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ


«Κατάφωρα άδικη και ισοπεδωτική» θεωρεί η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) την αντίληψη, βάσει της οποίας έγιναν περικοπές στις αμοιβές των δημοσιογράφων, που εργάζονται στην.... κρατική ραδιοτηλεόραση και στο ΑΠΕ - ΜΠΕ .Η ΕΣΗΕΜ-Θ σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Εκατοντάδες δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται δραστικά εξαιτίας των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η ισοπεδωτική αντίληψη με την οποία περικόπηκαν αμοιβές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα οδηγεί στο όριο της φτώχειας συντάκτες με αποδοχές χαμηλές και επί διετία καθηλωμένες στα ίδια επίπεδα. Ουσιαστικά, δημοσιογράφοι με μικρές, βασικές αμοιβές καλούνται να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης, όσο και υψηλόβαθμα στελέχη. Αυτή η εξίσωση είναι κατάφωρα άδικη και δεν αντέχει σε καμία λογική επιχειρηματολογία.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, διεκδικώντας πρωτίστως την αυτονόητη προστασία της δικαιοσύνης στους όρους εργασίας και αμοιβής των δημοσιογράφων, καλεί την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών: Να επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με τους υπουργούς, που έχουν την αρμοδιότητα να αναθεωρήσουν τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων.
Σε περίπτωση, που η πολιτεία δεν ανταποκριθεί, να συντονίσει άμεσα τη δυναμική αντίδραση του κλάδου, σε συνεργασία με όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται κατά τον ίδιο τρόπο».