ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Και στους δημοσιογράφους του ΑΠΕ κόπηκε κατά 30% το δώρο Πάσχα







Κόπηκε το 30% του δώρου Πάσχα των δημοσιογράφων με σύμβαση αορίστου χρόνου στο ΑΠΕ. Ακολουθεί η περικοπή και των επιδομάτων τους.
Ισχύει ό,τι γράψαμε και για τους, επίσης υφιστάμενους τις ίδιες περικοπές εισοδήματος, συναδέλφους δημοσιογράφους με συμβάσεις αορίστου χρόνου της ΕΡΤ*.
Οι συμβασιούχοι έτσι κι αλλιώς δεν έχουν δώρα, επιδόματα αδείας, άλλα.....επιδόματα, υπερωρίες, εκτός έδρας κ.λπ. Οι συμβασιούχοι έχουν μόνο την εργασιακή τους ανασφάλεια.

* ΕΡΤ: κόπηκε το 30% στο δώρο Πάσχα (24/3)
Η ΕΡΤ έκοψε το 30% στο δώρο του Πάσχα όλων των υπαλλήλων της με συμβάσεις αορίστου χρόνου και έπεται η περικοπή και των επιδομάτων τους.
Να σημειώσουμε ότι η Συλλογική Σύμβαση των δημοσιογράφων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που έχει υπογράψει η ΕΡΤ με την ΕΣΗΕΑ δεν έχει ανανεωθεί από το τέλος του 2008 και ότι οι αμοιβές που προβλέπει για τους “κανονικούς” δημοσιογράφους (και όχι τα ρουσφέτια) είναι οι χαμηλότερες απ’ ότι εκείνες των συλλογικών συμβάσεων των δημοσιογράφων στις εφημερίδες και τα ιδιωτικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
Aυτά, για όσους έχουν ακόμα αυταπάτες ότι οι δημοσιογράφοι είναι “διαφορετικοί’ από τους άλλους εργαζόμενους στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα και ότι οι δημοσιογράφοι ξεκομμένοι απ’ τους άλλους, με συντεχνιακές “συνδικαλιστικές” ηγεσίες και συμφωνίες “κάτω απ’ το τραπέζι”, καταφέρνουν να εξαιρούνται από τα γενικά μέτρα κατά του κόσμου της εργασίας.

από http://syspeirosi.wordpress.com/