ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Προκλητική απάντηση για τις διακοπές στην Καραϊβική του… νεοσύλλεκτου Πάρι Κασιδόκωστα!













ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΟΛΟΙ!
ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ Α/ΓΕΝ,
ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ!




Σαν δεν ντρέπονται λίγο! Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το υπουργείο Αμυνας επιδίδονται σε απίστευτες δικαιολογίες για τις διακοπές στην Καραϊβική του νεοσύλλεκτου γιού της Μαριάννα Λάτση. Το ΓΕΝ επιμένει να υποστηρίζει πως ο «ναύτης των 40 ημερών» Πάρις Κασιδόκωστας (που ξεθεώνεται στις υπηρεσίες στο… γραφείο του Α/ΓΕΝ), «πήρε νομίμως άδεια προκειμένου να ταξιδέψει στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους»!..
Όπως αποκάλυψε ο Διονύσης Θανάσουλας, με ρεπορτάζ του στο Πρώτο Θέμα, ο ναύτης Πάρις Κασιδόκωστας, μόλις έναν μήνα μετά την ορκωμοσία του, «συνελήφθη» από το φωτογραφικό φακό να κάνει διακοπές και να σερφάρει στο εξωτικό Saint Barths της Καραϊβικής! Ο ρεπόρτερ επισημαίνει και τονίζει τη «φιλική σχέση» του υπουργού Αμυνας Ευ. Βενιζέλου με την οικογένεια Λάτση...
Σχετικά με το θέμα γράφει αναλυτικά ο Θανάσουλας στο protothema.gr. Αξίζει να το διαβάσει κανείς για να διαπιστώσει για ακόμη μία φορά τις πελατειακές σχέσεις και το αλισβερίσι των.... ισχυρών του χρήματος με την πολιτική και τους πολιτικούς στην Ελλάδα.

Αναλυτικά:

«Με μια προκλητική ανακοίνωση, το ΓΕΝ... υπερασπίζεται την τιμή του νεοσύλλεκτου Πάρη Κασιδόκωστα χαρακτηρίζοντας νόμιμη και για επαγγελματικούς λόγους την άδεια που πήρε από το Ναυτικό ο γιος της κυρίας Μαριάννας Λάτση σχεδόν έναν μήνα μετά την ορκωμοσία του...

Χωρίς κανέναν ενδοιασμό, και προσπαθώντας να καλύψουν όσα ο φωτογραφικός φακός φέρνει στο φως της δημοσιότητας, το ΓΕΝ επιμένει να υποστηρίζει πως ο νεοσύλλεκτος Πάρις Κασιδόκωστας, πήρε νομίμως άδεια για επαγγελματικούς λόγους προκειμένου να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Την ίδια ώρα, φακός συνέλαβε τον ναύτη Κασιδόκωστα να επιδίδεται σε... βουτιές και φιγούρες με τη σανίδα του σερφ.

ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ (;) του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ο γιος της κυρίας Μαριάννας Λάτση ζει τη δική του «Λούφα και απαλλαγή». Την ώρα που ο υπουργός δηλώνει σε όλους τους τόνους «τέλος τα ρουσφέτια» και υπόσχεται «δίκαιη θητεία για όλους», ο «ναύτης των σαράντα ημερών» κ. Πάρις Κασιδόκωστας απολαμβάνει ειδυλλιακές διακοπές στο εξωτικό Saint Barths της Καραϊβικής -οι φωτογραφίες με τις βουτιές του τραβήχτηκαν στις 23 Μαρτίου-, έχοντας πάρει άδεια για ταξίδι στο εξωτερικό.

Η ΣΧΕΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΤΣΗΔΕΣ
Το εξωτικό ταξίδι του στρατευμένου στην Καραϊβική έγινε δεκτό προκειμένου ο
ίδιος να ξεκουραστεί από τις δύσκολες ώρες που περνάει υπηρετώντας στο γραφείο του αρχηγού ΓΕΝ, κάτι πρωτοφανές για νεοσύλλεκτο ναύτη που έχει ορκιστεί πριν από έναν μήνα, όπως επισημαίνουν στρατιωτικοί κύκλοι, οι οποίοι όμως δεν γνωρίζουν τη φιλική σχέση του κ. Βενιζέλου με την οικογένεια Λάτση. Ο
σημερινός υπουργός Εθνικής Αμυνας είχε δώσει μάλιστα το «παρών» στην πρώτη σειρά της επίσημης πρεμιέρας της ταινίας «Swing vote», παραγωγός της οποίας ήταν ο κ. Κασιδόκωστας, τον Σεπτέμβριο του 2008 στην Αθήνα.
Σε μια βραδιά με χολιγουντιανή εσάνς, όπου παρέστησαν όλοι οι σχεδόν οι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή, ο κ. Βενιζέλος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κυρία Λίλα Μπακατσέλου προσήλθε με χαμόγελα και φωτογραφήθηκε σε μεγάλα κέφια με τον σημερινό ναύτη. Μάλιστα είχε ιδιαίτερα θερμή συνομιλία με την κυρία Μαριάννα Λάτση στο πάρτι που ακολούθησε σε σικ κλαμπ της παραλιακής μετά την προβολή της ταινίας, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Κέβιν
Κόστνερ και έχει θέμα την ψήφο ενός ανθρώπου που θα καθορίσει το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Αμερικής.

ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ…
Ενάμιση χρόνο μετά, ο κ. Βενιζέλος είναι υπουργός Εθνικής Αμυνας και ο γιος της κυρίας Λάτση υπηρετεί ως VIP ναύτης, παίρνοντας εξόδους πριν ακόμα ορκιστεί και άδειες για εξωτικά ταξίδια στο εξωτερικό. Σύμφωνα με αξιωματικούς του Στρατού, άδειες για ταξίδια στο εξωτερικό και ειδικά σε νεοσύλλεκτους δίνονται με ιδιαίτερη φειδώ και μόνο κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις. Οπως τονίζουν, πρέπει να συντρέχουν σοβαροί οικογενειακοί λόγοι, να υπάρχει αποδεδειγμένη επαγγελματική υποχρέωση εκτός Ελλάδος ή να συντρέχουν λόγοι υγείας. «Ενα εξωτικό ταξίδι με παρέα στην Καραϊβική δεν ξέρω σε ποια ακριβώς από τις παραπάνω κατηγορίες εντάσσεται», λέει με νόημα ανώτατος αξιωματικός του Στρατού.

Και όλα αυτά συμβαίνουν στη διάρκεια υπουργίας του κ. Βενιζέλου, ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο δήλωνε: «Ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας πρέπει να καταστεί χρόνος δημιουργικός και γόνιμος για τους νέους ανθρώπους που υπηρετούν την πατρίδα». Εχοντας κατά νου αυτή ακριβώς τη δήλωση, ο κ. Κασιδόκωστας, που ορκίστηκε μόλις πριν από έναν μήνα, κάνει τις βουτιές του στο πιο ακριβό θέρετρο της Καραϊβικής, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα, την ώρα που τουρκικές κορβέτες αλωνίζουν στο Αιγαίο και οι υπόλοιποι στρατεύσιμοι έκαναν παρέλαση για την 25η Μαρτίου...

ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Α/ΓΕΝ
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ακόμα και η μετάθεσή του, αμέσως μετά την ορκωμοσία του στις 26 Φεβρουαρίου, ήταν η πιο ευνοϊκή που θα μπορούσε να έχει κάποιος στο Ναυτικό, αφού τον έστειλαν όχι σε κάποιο πολεμικό πλοίο ή σε κάποιο ναύσταθμο, αλλά στο γραφείο του αρχηγού ΓΕΝ κ. Δημήτρη Ελευσινιώτη.

Ο κ. Ελευσινιώτης ανέλαβε τα καθήκοντά του την περίοδο που ο γιος της κυρίας
Μαριάννας Λάτση παρουσιαζόταν για να υπηρετήσει τη... VIP θητεία του και φρόντισε να τακτοποιήσει τον κ. Κασιδόκωστα. Φαίνεται τελικά ότι η επιλογή του να υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό έγινε με τα... κριτήρια που είχε ανακοινώσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας πριν από πέντε μήνες.

Σύμφωνα με τα δικά του λόγια, οι κληρωτοί στο Πολεμικό Ναυτικό θα πρέπει να
ασκούν ναυτικά επαγγέλματα ή να εκπαιδεύονται γι’ αυτά, κάτι που προφανώς έκανε στο ειδυλλιακό θέρετρο της Καραϊβικής ο ναύτης κ. Κασιδόκωστας.

Στο γραφείο του αρχηγού ΓΕΝ όπου μετατέθηκε ελάχιστες είναι οι φορές που εμφανίστηκε -σύμφωνα με τα όσα ακούγονται- από τη στιγμή της ορκωμοσίας του και μετά, ζώντας τη δική του «λούφα και απαλλαγή» από την πρώτη μέρα που κατατάχτηκε στο Πολεμικό Ναυτικό.