ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ανοίγουν τους λογαριασμούς μεγαλογιατρών του Κολωνακίου



Ο ΔΟΛ
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΤΑ
ΤΗΣ
ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ










Στο πλευρό της κυβέρνησης κατά της φοροδιαφυγής και στον πόλεμο που κήρυξε κατά των φοροφυγάδων τάσσονται με ταυτόσημους τίτλους και οι δύο εφημερίδες του ΔΟΛ.

Το Βήμα σε ρεπορτάζ της Δήμητρας Κρουστάλλη γράφει:
-Στο στόχαστρο μεγαλογιατροί του Κολωνακίου
- Πόλεμο στους φοροφυγάδες κηρύσσει η κυβέρνηση- έλεγχοι σε «ευκατάστατους» επαγγελματίες που δήλωναν πενιχρά εισοδήματα

Σε άνοιγμα των λογαριασμών άνω των 10 μεγαλογιατρών που διατηρούν πολυτελή γραφεία στο Κολωνάκι, προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών. Η κυβέρνηση επιθυμεί να στείλει ένα.... ισχυρό μήνυμα πάταξης της φοροδιαφυγής και έχει βάλει στο στόχαστρο συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών που αποφεύγουν με προκλητικό τρόπο τη φορολόγηση. Ο στόχος δεν είναι μόνο να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους αλλά και να εμπεδωθεί το αίσθημα της φορολογικής δικαιοσύνης στους πολίτες.
Στις αρχές του έτους το υπουργείο Οικονομικών είχε ζητήσει στοιχεία για τα δηλωθέντα εισοδήματα 150 γιατρών στην περιοχή του Κολωνακίου, από τους οποίους οι 30 εμφανίζονταν να δηλώνουν ετήσιο καθαρό εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ. Επίσης 30 γιατροί δήλωναν εισοδήματα από 10.000 ως 20.000 ευρώ και άλλοι 30 από 20.000 ως 30.000 ευρώ. Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου είχε μιλήσει τότε για «προκλητικό πλούτο που φοροδιαφεύγει». Τις επόμενες ημέρες, οι ελεγκτές της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) που πήγαν στο Κολωνάκι βρήκαν κλειστές τις πόρτες των ιατρείων. Το θέμα αυτό προσέλαβε μεγάλες διαστάσεις αλλά σύντομα τέθηκε εκτός επικαιρότητας. Η ΥΠΕΕ όμως δεν ξέχασε το ζήτημα ούτε αδράνησε.

Αθόρυβα προχώρησε στους ελέγχους και στη διασταύρωση στοιχείων, και τώρα το υπουργείο κάνει το επόμενο βήμα. Προχωρεί στο άνοιγμα των λογαριασμών 10 μεγαλογιατρών για τους οποίους υπάρχουν διαπιστωμένες παραβάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών δεν είναι απλώς να επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα, αλλά να βάλει λουκέτο σε επιχειρήσεις και ιατρεία οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν αποδεδειγμένα παραβιάσει τη φορολογική νομοθεσία.


Από την πλευρά τους ΤΑ ΝΕΑ και σε ρεπορτάζ της Ελενας Λάσκαρη γράφουν:

-Ξεσκονίζουν τραπεζικούς λογαριασμούς 151 γιατρών
-Με τη μέθοδο της αυτοπεραίωσης έκλειναν τις εκκρεμότητές τους με την Εφορία πληρώνοντας μικροποσά

Άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των μεγαλογιατρών του Κολωνακίου που δήλωσαν στην Εφορία εισοδήματα φτώχειας επιστρατεύει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να «δέσει» τις ενδείξεις φοροδιαφυγής και να επιβάλει πρόστιμα ή ακόμα και λουκέτα όπως προβλέπει το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο.
«Θα προχωρήσουμε σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, έχει βρεθεί απόκρυψη μεγάλης φορολογητέας ύλης», διεμήνυσε κατά τη διάρκεια της άτυπης συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες προετοιμάζονται σχετικά.