ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης η Μίνα Καραμήτρου του Open

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης το ΙΧ αυτοκίνητο της αστυνομικής συντάκτριας του OPEN, Μίνας Καραμήτρου, στην περιοχή του Παπάγου.
Η ίδια η δημοσιογράφος, σχολιάζοντας το περιστατικό, ανέφερε: «Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα φοβίσουν ή θα αλλάξουν τον τρόπο που δουλεύουν οι δημοσιογράφοι».
Η κυβέρνηση μέσω της Όλγας..
Γεροβασίλη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου, η Νέα Δημοκρατία αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ καταδίκασαν την εμπρηστική επίθεση.
«Οι δημοσιογράφοι καθημερινά κάνουν τη δουλειά τους με προσήλωση στην ανεξαρτησία και την
αντικειμενική πληροφόρηση. Αυτό κάνει και η Μίνα Καραμήτρου. Η ελευθερία του Τύπου δεν φιμώνεται. Οι δράστες θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη
», έγραψε στο twitter η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.
«Σε μια δημοκρατική κοινωνία η ελευθερία του Τύπου, την οποία η Μίνα Καραμήτρου υπηρετεί, είναι αδιαπραγμάτευτη. Η στοχοποίησή της, όπως και η άθλια ενέργεια εναντίον της, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα και οι δράστες θα λογοδοτήσουν», έγραψε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, ο αρμόδιος τομεάρχης Μάξιμος Χαρακόπουλος, τόνισε ότι «το περιθώριο έχει εξαπολύσει κανονικό πόλεμο εναντίον της οργανωμένης πολιτείας» και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως μένει απαθής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του «καταδικάζει τον εμπρησμό του αυτοκινήτου και τη στοχοποίηση της δημοσιογράφου Μίνας Καραμήτρου. Η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές και οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τονίζει ότι «αυτή η ενέργεια όχι μόνο στρέφεται ενάντια στο έργο των δημοσιογράφων, αλλά ρίχνει νερό στο μύλο όσων έχουν συμφέρον από τον αποπροσανατολισμό και την ενίσχυση του κλίματος αστυνομοκρατίας και καταστολής».