ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

O όμιλος Φιλιππάκη δεν θα δημοσιοποιεί πλέον τις κυκλοφορίες των εντύπων του

Δεν θα δημοσιοποιεί πλέον τις κυκλοφορίες των εντύπων του ο μιντιακός όμιλος «Εστία Επενδυτική ΜΜΕ ΑΕ» (εφημερίδες «δημοκρατία», Espresso, Εστία κ.α), επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά τις στρεβλώσεις που υπάρχουν στον χώρο της διανομής του Τύπου. Ο όμιλος του Γιάννη Φιλιππάκη αναφέρει ότι αποχωρεί παρότι όλες οι εφημερίδες του βρίσκονται στις πρώτες θέσεις κυκλοφορίας στην..
κατηγορία τους.
Αναλυτικά σε ανακοίνωση που εστάλη στους zoornalistas αναφέρεται:
"O Όμιλός μας δεν θα δημοσιοποιεί πλέον τις κυκλοφορίες των εντύπων του, επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά τις στρεβλώσεις που υπάρχουν στον χώρο της διανομής του Τύπου. Αποχωρούμε δε παρότι όλες οι εφημερίδες μας βρίσκονται στις πρώτες θέσεις κυκλοφορίας στην κατηγορία τους.
Οι κυκλοφορίες που ανακοινώνει το μοναδικό Πρακτορείο Διανομής Τύπου περιλαμβάνουν μαζικές "αγορές" με την μορφή συνδρομών, ακόμα και μηδενικού κόστους, πάσης φύσεως διανομές και παρόμοια εφευρήματα. Παράλληλα παρουσιάζεται το «θαύμα», τα έντυπα των εκδοτών που είναι μέτοχοι της ΄΄ΑΡΓΟΣ΄΄, να είναι τα μόνα που δεν γνωρίζουν κάμψη πωλήσεων. Σημαντικό στοιχείο που επιβεβαιώνει τα κακώς κείμενα στην διανομή είναι ότι στην πρόσφατη εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, διαπιστώνεται παρεμπόδιση κυκλοφορίας εφημερίδων!
Όλα τα ανωτέρω, δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού επηρεάζοντας και την απορρόφηση της διαφημιστικής δαπάνης.Ο Όμιλός μας οφείλει να αντισταθεί σε αυτές τις μεθοδεύσεις και να επιφυλαχθεί παντός νομίμου δικαιώματός του.
Πιστεύουμε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να δημιουργηθεί άμεσα μηχανισμός πιστοποίησης των κυκλοφοριών ώστε να σταματήσει το φαινόμενο αλλοίωσης των κυκλοφοριών, το οποίο άλλωστε έχουμε στηλιτεύσει εδώ και πολλά χρόνια. Tρόπος υπάρχει. Βούληση δεν υπάρχει. Εξάλλου ακόμα περιμένουμε το σύστημα barcode που υποτίθεται ότι θα ήταν σε λειτουργία από τον Μάιο του 2018..."