ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Εκλογές ΕΠΗΕΑ: Στο 62% έφτασε η αποχή

Τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΠΗΕΑ, σύμφωνα με την μέχρι σήμερα, ενημέρωση από την εφορευτική επιτροπή: Εψήφισαν: 1.269  Έγκυρα:1.145 Άκυρα:124
Οι ψήφοι κατά συνδυασμό έχουν ως εξής :
- «ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»: ψήφοι 859 (8 έδρες στο Δ.Σ.)
- «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Π.Η.Ε.Α»: ψήφοι 286 (3 έδρες στο Δ.Σ)
Η διαδικασία της καταμέτρησης των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων συνεχίζεται.Τα παραπάνω ανέφερε ανακοίνωση της ΕΠΗΕΑ για τις εκλογές και επ΄αυτού λάβαμε σχετικό mail από το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ:


Στο 62% έφτασε η ΑΠΟΧΗ (λευκά και άκυρα) επί συνόλου περίπου 3.000 εγγεγραμμένων τακτικών μελών της ΕΠΗΕΑ.
Μία πρώτη αποτίμηση της Συντονιστικής Γραμματείας του :ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ, που συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα για μία συνολική εκτίμηση της κατάστασης σε διεργασία εξελίξεων.
Μετ΄επιτάσεως ζητήθηκε: Νομιμοποιητική ΨΗΦΟΣ ως ΜΙΖΑ ανάθεσης.
Εκλογικό αποτέλεσμα ως: ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ & συν/κη ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ
από το εκλογικό σώμα, της μειοψηφικής πλέον της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ της ΕΠΗΕΑ του(38%)- αθροιστικά και των δύο συμμετεχόντων στην εκλογική διαδικασία συνδ/κών παρατάξεων.
Η ενεργητική – διαδραστική μη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της συλλογικότητας του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ, αποστερεί και εκ των αποτελεσμάτων της διαδικασίας, το όποιο νομιμοποιητικό άλλοθι,(στην απομείωση του εκλογικού ποσοστού του 62% ΑΠΟΧΗΣ- συμπεριλαμβανομένων λευκών & άκυρων ψηφοδελτίων).
Πρωτοφανή εκλογική καταγραφή στην 94χρονη ιστορική διαδρομή της Ένωσης μας, που αποτυπώνει το διαβρωτικό εύρος του τέλματος, της σήψης & παρακμής ενός αποκρουστικού μηχανισμού αντιπροσώπευσης, που καταρρέει απονομιμοποιημένος και μέσα από τις ενδογενείς παθογένειες του, ανίκανος να ανταποκριθεί ακόμη και στις ελάχιστες απαιτήσεις – ανάγκες, χιλιάδων συναδέλφων μας.
Εκλογική διαδικασία, που όπως φαίνεται αφορούσε μία μειοψηφία.
Συστημικές φιγούρες πάντως «πολιτευτών», βιώνουν τις τελευταίες ώρες, την αγωνία τους προς επιβεβαίωση του προσωπικού τους «θριάμβου», δια της υποδεικνυόμενης και κατευθυνόμενης σταυροδοσίας.
ΥΓ: Αποτελέσματα ονομαστικής σταυροδοσίας παντελώς αδιάφορα, σε σχέση με επιλογές της συλλογικότητας μας, και για λόγους καταγραφής και δεοντολογίας θα κοινοποιήσουμε προσεχώς, στην διαδικτυακή ιστοσελίδα μας «ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ της ΕΠΗΕΑ».
 
Συγκριτικός πίνακας και στοιχεία :ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ της ΕΠΗΕΑ(2017 - 2019).

Στατιστικές απεικονίσεις: ΑΠΟΧΗ (ΛΕΥΚΟ–ΑΚΥΡΟ) : ποσοστό 62% επί των 3.000 εγγεγραμμένων τακτικών μελών το έτος 2019.
Σε αντιστοίχηση ποσοστού 54% επί των 2.994 εγγεγραμμένων
τακτικών μελών το έτος 2017.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ως απεικόνιση, επί των εγκύρων ψηφοδελτίων
ποσοστό 38% επί των 3.000 εγγεγραμμένων μελών το έτος 2019.
Σε αντιστοίχιση ποσοστού 46% επί των 2.994 εγγεγραμμένων
τακτικών μελών το έτος 2017.
ΑΥΞΗΤΙΚΗ τάση της αποχής (συγκριτικά:2017 & 2019) ποσοστό 13%
επί των ψηφισάντων(2017: 1.451 & 2019: 1.269).
Επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, καταγράφεται συγκριτικά η
απομείωση της συστημικής θετικής ψήφου, κατά ποσοστό
16%(2017 έγκυρα: 1.371-2019 έγκυρα:1.145),με περαιτέρω αύξηση των
δεικτών του ποσοστού της αρνητικής ψήφου: λευκά & άκυρα
ψηφοδέλτια.
ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΔΡΩΝ: ευγενική «χορηγία» του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ, στους εραστές της καρέκλας που τις διαμοίρασαν
κατά το δοκούν.

ΑΝΥΠΑΚΟΗ: ενεργητική & διαδραστική η μη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία.
Προσδιοριζόμενη ως η αναγκαία συνθήκη υπέρβασης της καταγγελτικής απονομιμοποίησης του συστήματος εκπροσώπησης – ως εγχείρημα συνολικής αναδιάταξης όρων –συνθηκών και προϋποθέσεων, στο πλαίσιο αυτοοργάνωσης των διεκδικητικών μας παρεμβάσεων. Συνάδελφοι/σες,
Ανοικτά πλέον τίθεται – καθώς βαθαίνει αγεφύρωτα το ρήγμα, σ’ ένα κενό αξιοπιστίας της συστημικής αντιπροσώπευσης και κατά πόσο η συντριπτική ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ εμπιστεύεται τη διαχείριση της αλλά και τη χρησιμότητα της.
Η τεράστια η αμφισβήτηση εκ του εκλογικού αποτελέσματος, βγάζει από το κάδρο ακόμα και τις αναπαραγώμενες συστημικές φιγούρες αξιολογικού επιπέδου «ΓΚΟΡΤΖΩΝ» και εστιάζεται στον πύρινα της δομικής αποδόμησης, ολόκληρου του μηχανισμού επιβολής και χειραγώγησης, που παράγει πελατειακές εξαρτήσεις ανάγκης σ΄ένα εμπόριο «ελπίδας», ανίκανος και αναποτελεσματικός έναντι των αναγκών και των απαιτήσεων χιλιάδων συναδέλφων μας.
Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ του( 38%) – του εκλογικού σώματος της ΕΠΗΕΑ, αθροιστικά και των δύο συμμετεχόντων στην εκλογική διαδικασία συνδικαλιστικών παρατάξεων, αδιαμφισβήτητα δεν έχει ως δεδηλωμένη την εξουσιοδότηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του (62% ) του εκλογικού σώματος.
Χιλιάδες συνάδελφοι/σες αγνόησαν και κατά περίπτωση, κυνικούς εκβιασμούς και απειλές, κάνοντας το πρώτο βήμα στη ριζοσπαστικοποίηση της οργανωτικής δομής των παρεμβάσεων μας, για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της επόμενης μέρας.
Αναντίλεκτα σε μία διάχυση υποκειμενικότητας των επιλογών, δεν ομογενοποιείται το πλειοψηφικό μπλοκ αμφισβήτησης.
Ως παρακαταθήκη θα αξιολογηθεί είτε ως ιστορική καταγραφής μιας τεράστιας ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ είτε ως εγχείρημα αλλά και διακύβευμα :ΡΗΞΗΣ & ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.
Δεν κάνουμε μεταπρατικές εκπτώσεις στις ανάγκες μας: ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ εδώ και τώρα –αυτός είναι ο δικός μας ρεαλισμός, στην συνθήκη που ήδη έχουμε συνδιαμορφωσει , με όρους ταξικής αλληλεγγύης ώστε: κανείς αγωνιζόμενος συνάδελφος να μην νιώσει ότι είναι μόνος του με σημείο αναφοράς τη μεγάλη ανοικτή συλλογικότητα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται.