ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Προσφυγή Λαφαζάνη στο ΣτΕ για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μαζί με τους δικηγόρους Σαράντο Θεοδωρόπουλο και Άρη Κωνσταντάκη κατέθεσαν το μεσημέρι της Τρίτης (14/5) προσφυγή της Λαϊκής Ενότητας στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα την «ακύρωση και αναστολή της κυβερνητικής απόφασης που κατανέμει άδικα και παράνομα σε βάρος της ΛΑ.Ε τον προεκλογικό.. τηλεοπτικό χρόνο, εξισώνοντας αυθαίρετα την Λαϊκή Ενότητα με τον τηλεοπτικό χρόνο που δίδεται στην κ. Παπακώστα.
Μετά την προσφυγή, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα εκδικασθεί λόγω της σοβαρότητας της άμεσα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Παν. Λαφαζάνης έκανε στα μέσα ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:
«Κυβέρνηση και σύστημα μαζί με τα ελεγχόμενα από το σύστημα μέσα ενημέρωσης φιμώνουν και ενταφιάζουν την Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε).
Προσφύγαμε σήμερα στο ΣΤΕ με αίτημα ακύρωσης και αναστολής ενάντια στην κατάπτυστη απόφαση της κυβέρνησης η οποία κατακρεουργεί αυθαίρετα τον τηλεοπτικό χρόνο της ΛΑ.Ε.
Αυτή η κυβερνητική απόφαση είναι αυθαίρετη, είναι παράνομη, είναι μεροληπτική, είναι αντισυνταγματική. Είμαστε ένα κόμμα που έλαβε το 2,9% των ψήφων με πλήρη ψηφοδέλτια σε όλη την επικράτεια στις προηγούμενες εκλογές, έχουμε ευρωβουλευτή και συνεχή αδιάλειπτη και πρωτοπόρα πολιτική δράση σε όλα τα μέτωπα.
Πιστεύουμε ότι έχουμε 100% δίκιο και ότι το ΣτΕ θα μας δικαιώσει.
Δυστυχώς, οδηγούμεθα σε εκλογές καταδολίευσης και νόθευσης και των διαδικασιών τους και του αποτελέσματός τους.
Είναι αδιανόητο όχι μόνο να φιμωνόμεθα από τα περισσότερα συστημικά ΜΜΕ και με κυβερνητικές αποφάσεις να πετσοκόβεται ο προεκλογικός μας τηλεοπτικός χρόνος. Είναι αδιανόητο να πηγαίνουμε σε εκλογές υπόδικοι, με πέντε δικαστικές εκκρεμότητες σε βάρος μου και άλλες τόσες δικαστικές υποθέσεις σε βάρος δεκάδων στελεχών της Λαϊκής Ενότητας για τους αγώνες μας κατά των πλειστηριασμών.
Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι κυβέρνηση της Αριστεράς. Το αντίθετο, είναι μία αντιαριστερή κυβέρνηση. Το πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι η Νέα Δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ παίζουν ένα παιχνίδι συστημικό, με κοκορομαχίες, για να πολώσουν και να διαιρέσουν τον ελληνικό λαό.
Το πρόβλημα της κυβέρνησης και του συστήματος είναι η Λαϊκή Ενότητα και η Αριστερά. Η Λαϊκή Ενότητα, η οποία παλεύει για μία πραγματική αυθεντική ριζοσπαστική και ρεαλιστική λύση στη χώρα μας. Παλεύει για Δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία.
Αυτά ενοχλούν την κυβέρνηση και το σύστημα. Αντίπαλός τους είναι -και το επαναλαμβάνω- η Λαϊκή Ενότητα. Δεν θα τους περάσει!»

Δήλωση Σαράντου Θεοδωρόπουλου:

«Προσβάλλουμε τη 1243 της 07/05/2019 υπουργική απόφαση για την κατανομή τηλεοπτικού χρόνου των κομμάτων επειδή προσβάλλει την αρχή της ισότητας διότι για τα μη κοινοβουλευτικά κόμματα, αρχίζει η προεκλογική περίοδος 14 ημέρες μετά από τα κόμματα τα οποία είναι στη Βουλή. Επομένως, είμαστε σε πάρα πολύ χειρότερη θέση.
Δεύτερο, διότι ο χρόνος διαφημιστικής προβολής των κομμάτων, όπως έχει προβληθεί, προσβάλλει την αρχή της αναλογικής ισότητας. Η αίτηση ακυρώσεώς μας έχει λυθεί με δύο αποφάσεις της Ολομελείας του ΣτΕ.
Ελπίζουμε ότι αυτήν τη φορά στην αναστολή δεν θα μας πει το ΣτΕ «και τι να κάνουμε τώρα που έχει αρχίσει η προεκλογική περίοδος».