ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Ποινική δίωξη στους δημοσιογράφους του «περούκα gate»

Ποινική δίωξη για το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος των δύο δημοσιογράφων , Θάνου Δημάδη και Δημήτρη Σουλτογιάννη που πρωταγωνίστησαν τον Σεπτέμβριο του 2016 σε επεισόδιο στο ξενοδοχείο της ελληνικής αποστολής στη Νέα Υόρκη κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ, που..
έγινε γνωστό ως «περούκα gate».
Η δίωξη ασκήθηκε μετά από εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε με αφορμή μήνυση που κατέθεσε σε βάρος των δύο δημοσιογράφων, ο δημοσιογράφος και μέλος της κυβερνητικής αποστολής, Γιώργος Χριστοφορίδης, καθώς οι δύο κατηγορούμενοι, πλέον, είχαν χρεώσει στο δωμάτιό του υπογράφοντας με το όνομα του, τα ποτά που παρήγγειλαν στο μπαρ του ξενοδοχείου.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση της πλαστογραφίας, οι δύο ανταποκριτές στις ΗΠΑ, φορώντας περούκες, μπήκαν στο μπαρ του ξενοδοχείου Westing Grand Central, όπου κατέλυε η ελληνική διπλωματική αποστολή που θα ελάμβανε μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το μεταναστευτικό, παρήγγειλαν και χρέωσαν τα ποτά στο δωμάτιο του μηνυτή, τότε συμβούλου του Νίκου Παππά, υπογράφοντας με το όνομα "Χριστοφορίδης". Για το συγκεκριμένο περιστατικό ο ένας εκ των δύο δημοσιογράφων έχει ισχυριστεί σε τηλεοπτική εκπομπή, λίγες ημέρες μετά το επεισόδιο, πως ήταν ο συνάδελφός του που υπέγραψε για τη χρέωση των ποτών με το όνομα «ενός φίλου δημοσιογράφου», εννοώντας τον μηνυτή.
Η δίκη για την πλαστογραφία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 22 Οκτωβρίου 2019.

Δήλωση Γιώργου Χριστοφορίδη: 
«Σαν τώρα θυμάμαι τον κ. Παπαθεοδώρου από το ΚΙΝΑΛ, την κυρία Ασημακοπούλου από τη ΝΔ και άλλα εξέχοντα στελέχη της αντιπολίτευσης να υπερασπίζονται παθιασμένα στη Βουλή τους Δημάδη – Σουλτογιάννη, που “πάνω στη γρηγοράδα τους” πλαστογράφησαν την υπογραφή μου. Μακάρι όλοι αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες να έρθουν και ως μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορούμενων πλαστογράφων στο δικαστήριο. Τους θερμοπαρακαλώ για αυτό. Θέλω πολύ να τους δω να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο υπέρ τους. Αλλωστε, η κυρία Ασημακοπούλου την ξέρει τη διαδικασία καλά, μιας συνηθίζει να πηγαίνει μάρτυρας υπεράσπισης ανθρώπων που δικάζονται για ιδιαίτερα ατιμωτικά αδικήματα, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Νίκου Γεωργιάδη, ο οποίος καταδικάστηκε για ασέλγεια σε ανήλικο επ’ αμοιβή». 

Δήλωση Περικλή Πασχάκη (δικηγόρος του μηνυτή Χριστοφορίδη):
«Ο ένας εκ των πρωταγωνιστών του περιστατικού έχει δημόσια συνομολογήσει ότι είδε τον συνάδελφό του να υπογραφεί  με το όνομα και την υπογραφή του εντολέα μου. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφίας καθιστούν  απολύτως αναμενόμενη την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος τους και την παραπομπή τους στο ακροατήριο για το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, ούτως ώστε  να διερευνηθούν οι ευθύνες του καθενός».