ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Πέθανε ο Γρηγόρης Φαληρέας

Πέθανε ο μουσικός παραγωγός και από τα σημαντικότερα στελέχη της ελληνικής δισκογραφίας, Γρηγόρης Φαληρέας. Ήταν o αδελφός του Τάσσου Φαληρέα, που καθόρισε την πορεία της ελληνικής μουσικής για δεκαετίες και ο πατέρας των μελών του συγκροτήματος Imam Baildi, Ορέστη και Λύσσανδρου Φαληρέα.
Οι αδελφοί Φαληρέα δημιούργησαν..
το θρυλικό δισκάδικο POP 11 του Κολωνακίου το οποίο αρχικά στεγάστηκε στην οδό Σκουφά για να μετακομίσει αργότερα στη συμβολή των οδών Πινδάρου και Τσακάλωφ, στην ίδια περιοχή.
Για 20 ολόκληρα χρόνια, από το '70 έως το ΄90, το POP 11 αποτέλεσε ένα από τα γνωστότερα μουσικά στέκια της Αθήνας όπου συγκεντρώνονταν, καθημερινά, οι μουσικόφιλοι της πόλης, καλλιτέχνες και πολλοί εκπρόσωποι των τεχνών.
Οι δυο τους είχαν φτιάξει επίσης και την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία «Αφοί Φαληρέα» από την οποία κυκλοφόρησαν εκατοντάδες μουσικές εκδόσεις. Παράλληλα ο Γρηγόρης Φαληρέας συνεργάστηκε με άλλες ελληνικές δισκογραφικές εταιρείες όπως οι LYRA, BMG, MBI, HXOS, Ραδιόφωνο 902, Mastering Ηχολήπτης.
Μεγαλωμένοι μέσα στον κόσμο της μουσικής, οι γιοι του του Γρηγόρη Φαληρέα, Ορέστης και Λύσσανδρος, έφτιαξαν το συγκρότημα Imam Baildi το οποίο ξεχώρισε για τις εξαιρετικές διασκευές παλαιότερων τραγουδιών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς του, η κηδεία θα γίνει την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 11 το πρωί στο Α' Νεκροταφείο.
- πηγή: ethnos.gr