ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Αοπλος εφοπλιστής

Πέντε χρόνια έκανε να δώσει τηλεοπτική συνέντευξη ο Βαγγέλης Μαρινάκης και όσοι την παρακολούθησαν, προχθές το βράδυ, αντιλήφθηκαν τον λόγο της καθυστέρησης. Η εμφανής δυσκολία του να διατυπώσει μια συγκροτημένη επιχειρηματολογία επιβεβαίωσε όλους όσοι δυσκολεύονται να τον δουν ως τον Ελληνα Μπερλουσκόνι..

Ο πολυπράγμων εφοπλιστής επιχείρησε να απαντήσει σε όσα του καταλογίζονται και το μόνο που κατόρθωσε ήταν να εκτεθεί ανεπανόρθωτα, με παιδαριώδη επιχειρήματα και ακραίες υπερβολές.
Αναρωτιέται κανείς ποιον έπεισε ο κ. Μαρινάκης, όταν επέμεινε ότι αγόρασε μέσα ενημέρωσης από ρομαντισμό για να τα σώσει, όταν επαναλάμβανε κάθε τόσο ότι οι εφημερίδες του («Τα Νέα» και «Το Βήμα») ανήκουν στην Αριστερά και το Κέντρο, και όταν πρόσθετε ότι η Ν.Δ. του διαμαρτύρεται για την αρθρογραφία τους. Τι άλλο να κάνει πια ο Πρετεντέρης; Τι περισσότερο να κάνουν τα στελέχη του «Βήματος» και των «Νέων» για να ικανοποιηθεί ο κ. Μαρινάκης και η Ν.Δ.;
Εξίσου αδύναμη υπήρξε και η προσπάθεια του κ. Μαρινάκη να διαψεύσει τις σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αναφορές μόνο στην κουμπαριά του με την κ. Μπακογιάννη και στη στενή σχέση του πατέρα του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Οσο για τις υπερβολές, ο κ. Μαρινάκης θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σχετικά με τις δικαστικές εκκρεμότητές του με επίθεση στον πρωθυπουργό, φτάνοντας να πει ότι «ο κ. Τσίπρας είπε 5 εκατ. ψέματα και διέπραξε 3 εκατ. εγκλήματα». Δεν δίστασε, μάλιστα, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος να καταλογίσει ευθύνες σε δικαστικούς για όσα του καταλογίζουν τα εισαγγελικά πορίσματα.
Δεν έλειψαν βέβαια και οι απειλές εναντίον όλων όσοι δεν έχουν νηολογηθεί με τη δική του σημαία, ενώ δεν παρέλειψε να ομολογήσει ότι έχει πολλούς φίλους, αλλά και πολλούς... οπαδούς. Και ο νοών νοείτω.
Επιχείρησε, τέλος, ο κ. Μαρινάκης να φιλοτεχνήσει για τον εαυτό του την εικόνα ενός μεγιστάνα που δεν ασχολείται με την πολιτική, μόνο και μόνο επειδή... δεν προλαβαίνει, αλλά τελικά άφησε να εννοηθεί ότι ο ίδιος είναι ο μελλοντικός ισχυρός άνδρας του Πειραιά (και της Ελλάδας) και όχι ο κ. Μώραλης (και ο κ. Μητσοτάκης). Οπως φάνηκε προχθές, αυτή η φιλοδοξία του βασίζεται σε πήλινα πόδια.

Εφημερίδα των Συντακτών / Άποψη