ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Το κράξιμο στους Κανάκηδες και οι υπερβολές

Bλέπω πολύ κράξιμο ότι οι "Αμάν" (Aρβύλα) ξέπλυναν τον Μαστοράκη από τις χουντικές του καντρίλιες. Ας μην υπερβάλλουμε. Τον Μαστοράκη τον ξέπλυναν αυτοί που τον επανέφεραν από την Αμερική ως "ειδήμονα στα μηντιακα" κάπου στις αρχές του 90. Και του έδωσαν διευθυντικές θέσεις και εκπομπές να κάνει υποτίθεται "αμερικάνα τηλεόραση" για τους εδώ ιθαγενείς..

Με γέλια-κονσέρβα, β' διαλογής μοντέλα, διάφορους γραφικούς, μπαλάκια αντιστρές, πλέρια μπουρδολογία και καθιέρωση και εδώ στο "Ελλάντα" της "μεταμεσονύχτιας ζώνης" όπου υποτίθεται πέφτουν τα ταμπού, αλλά απλώς η τηλεόραση γίνεται υπερφωτισμένο κωλόμπαρο.
Για να μην τον αδικούμε: Και τηλεόραση ξέρει, και κινηματογράφο ξέρει και ραδιόφωνο ξέρει και καριέρα (μέτρια μεν αλλά υπαρκτή) έχει κάνει στο εξωτερικό.
Το ξέπλυμα λοιπόν το μεγάλο έχει γίνει από τότε. Καθώς ο Μαστοράκης μέσα στην πολυγνωσία του και την αμερικανική του κουλτούρα παρέλειψε να κάνει κάτι πολύ απλό. Να πει ένα ειλικρινές συγγνώμη για εκείνη την άθλια εκπομπή επί Χούντας όπως και τα τότε γλειψίματα του. Άλλωστε ούτε μόνος ήταν, πολλοί γνωστοί ταγοί των ΜΜΕ της μεταπολίτευσης είχαν κάνει μεγάλες ρεβεράντζες στους χουντικούς και μάλιστα δημόσια, με κουμπαριλίκια, θέσεις κλπ. Μην τα σκαλίζουμε, άλλωστε περάσαμε στον 21ο αιώνα.
Το πρόβλημα λοιπόν είναι αλλού. Μιας και βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, κάποια στιγμή πρέπει να αφήσουμε πίσω και τον Εμφύλιο και τη Χούντα και τους τότε υπηρέτες και φταίχτες και να επικεντρωθούμε στο παρόν και το μέλλον.
Γιατί λοιπόν σε μια τέτοια εποχή μια τηλεοπτική εκπομπή όπως το "Βινύλιο" βρίσκει απαραίτητο να φιλοξενήσει ένα 80χρονο απόμαχο των μήντια, γνωστό ξερόλα και θρασύ (όπως πολλοί στο χώρο μας); Δεν υπάρχουν άλλοι; Είναι τόσο μεγάλη η προσφορά του; Είναι τόσο σημαντικά όσα έχει να πει; Τον φιλοξενούμε άρα δεν τον ζορίζουμε κιόλας, εφόσον μας προσφέρει τηλεοπτικό περιεχόμενο;
Αυτό που έκαναν οι "Αμάν" λοιπόν δεν λέγεται ξέπλυμα. Λέγεται "ξεπέτα" και "γέμισμα". Και ίσως είναι και χειρότερο.

- από το fb του δημοσιογράφου Χρ. Κτενά