ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Τσίπρας: Εγώ δεν φιλοξενήθηκα στο σκάφος του κ. Μαρινάκη, ούτε στο Noor 1

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει μια βαθιά αντικοινωνική ατζέντα. Χθες είπε αυτό που πιστεύει για το επταήμερο» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. κάνοντας λόγο για «ακραία φιλελεύθερη θέση, την οποία κάποιοι στηρίζουν και στον ΣΕΒ».
Ο Τσίπρας τόνισε  ότι ο αρχηγός της ΝΔ «προσπάθησε να το διορθώσει φέρνοντας παράδειγμα τον..
Παπαστράτο. Ακόμα και το '80 ίσχυε η επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων. Αλλά υπάρχει οχτάωρο και πενθήμερο. Και κάθε ώρα παραπάνω είναι ώρα υπερωρίας».
«Οι σύμβουλοί του τον απέτρεψαν να έρθει να αντιπαρατεθεί μαζί μου. Τον μέμφομαι γιατί δεν έχει το θάρρος να υπερασπιστεί τις απόψεις του», πρόσθεσε ο Αλ.Τσίπρας αναφερόμενος στον Μητσοτάκη.
Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Τσίπρα στον Alpha:

«Δεν το πίστευα ότι είπε για 7ημερη εργασία ο Μητσοτάκης. Όταν μου το παν οι συνεργάτες μου, δεν το πίστευα. Είδα το βίντεο τρεις φορές. Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε αυτό που πιστεύει, δεν έκανε κάποιο σφάλμα. Ο κ. Μητσοτάκης έχει βαθιά αντιλαϊκή ατζέντα, έχει τέτοιες απόψεις εν γένει»,
«Δεν έχω να κρύψω κάτι. Πήγα τον Αύγουστο στο σκάφος μιας συνεργάτιδάς μου, το έγραψαν οι εφημερίδες και δεν το διέψευσα. Αλλά έχω το δικαίωμα κάποιες προσωπικές στιγμές για την οικογένειά μου να τις προστατεύσω από την κοινή γνώμη. Αυτοί τις ίδιες μέρες με ελικόπτερα γυρνούσαν σε βίλες όχι συνεργατών τους, καναλαρχών. Να πω ότι δεν έχω πρόβλημα αν οι υπουργοί μου ταξιδεύουν με σκάφη.
«Εγώ δεν φιλοξενήθηκα στο σκάφος του κ. Μαρινάκη, ούτε στο Noor 1. Δεν κάνω διακοπές στο σκάφος του κ. Μαρινάκη που έχει επτά ΜΜΕ που ασκούν διαρκώς κριτική στην κυβέρνηση, που προσπαθούν να φτιάξουν διαρκώς μια εικονική πραγματικότητα. Ότι τάχα κάθε ημέρα πέφτει η κυβέρνησή μου.
«Αυτό είναι ένα πείραμα μεταδημοκρατίας που ζούμε: Ο απόλυτος έλεγχος των ΜΜΕ από κάποιους και η απόπειρα επηρεασμού κάποιων άλλων, με απειλές. Εδώ γίνεται ένα πείραμα, και θα ξέρουμε στις 26 Μαΐου αν είναι επιτυχές ή αν για μια ακόμα φορά ο λαός θα αντιδράσει». 
«Οι εκλογές είναι σε πέντε μήνες και τα μέτρα που ανακοίνωσα είναι μόνιμα. Δεσμεύεται ο κ. Μητσοτάκης ότι θα διατηρήσει τα θετικά μέτρα;»
«Υπερψηφίζει τη 13η σύνταξη ο κ. Μητσοτάκης, αλλά τη χαρακτηρίζει προεκλογικό επίδομα. Τη μία μας λέει ότι η 13η σύνταξη είναι ανέφικτή, την άλλη λέει ότι τη φέρνουμε κουτσουρεμένη».
«Υπέρτατη χυδαιότητα από τον Μητσοτάκη να αναφερθεί στο νεκρό πατέρα μου. Δεν πιστεύω ότι ξέφυγε η κατάσταση. Είναι σχέδιο του επικοινωνιακού επιτελείου του κ. Μητσοτάκη, γιατί δεν έχει αφήγημα και πολιτικό σχέδιο. Φάνηκε ότι ήταν επιλογή του να ασκήσει κριτική που ήταν έξω από τα όρια.»
➤ «Δεν θα χάσουμε τις εκλογές, ούτε μία στο εκατομμύριο»
➤ «Το βράδυ της 26ης Μαΐου δεν θα είναι μόνο μια ήττα για το σύστημα, αλλά θα αλλάξει και η παράσταση νίκης για τις εθνικές εκλογές»
«Αν συνεχίσει η Τουρκία τον ολισθηρό δρόμο θα υπάρξουν συνέπειες»


Το σχόλιο της ΝΔ:

«Την Τετάρτη χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές «ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του». Τώρα που συνειδητοποίησε ότι θα χάσει, τις λέει δημοσκόπηση. Και σε 12 μέρες που θα μιλήσουν οι πολίτες, θα μας πει ότι «έλαβε το μήνυμα».
Δώδεκα μέρες πριν από τις εκλογές, ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι ζει εκτός τόπου και χρόνου. Ούτε μια λέξη για τους νέους και τη μεσαία τάξη. Ούτε μια λέξη για την πρωτοφανή ανομία και την υπερφορολόγηση. Ούτε μια λέξη για την Υγεία και την Παιδεία που κατέστρεψε. Δεν έχει κανένα σχέδιο για τη χώρα.
Η μόνη ειλικρινής στιγμή του επηρμένου κ. Τσίπρα, ο οποίος έλεγε ψέματα πιο γρήγορα και από τη σκιά του, ήταν όταν ομολόγησε ότι δεν έχει πρόβλημα αν και κάποιοι υπουργοί του κάνουν μυστικά διακοπές με θαλαμηγούς. Προφανώς γιατί ο ίδιος έδωσε το καλό παράδειγμα.
Στις 26 Μαΐου ο πιο αλαζόνας Πρωθυπουργός που γνώρισε ποτέ ο τόπος θα πάρει την απάντηση που του αξίζει σε όλες τις κάλπες. Του ευχόμαστε από τώρα καλές διακοπές».